Posebno priznanje za ‘The Bridge’ na Dubrovnik Film Festivalu

Žiri kojega su činili Joris Van Dael, Višnja Vukašinović i Zvonimir Jurić uručio je posebno priznanje za film ‘The Bridge’ na petom Dubrovnik Film Festivalu koji se održao od 20. do 23. listopada. Najboljim igranim filmom u kategoriji do 15 godina, u kojoj je nagrađen i ‘The Bridge’, proglašen je film ‘Korak po korak’  grupe A Bao A Qu-Cinema en curs, piše na službenim stranicama MFF-a.

U kategoriji mladeži od 16 do 20 godina najboljim igranim filmom proglašen je ‘Kad padne mrak’ Pavla Kocanjera, dok je posebno priznanje pripalo filmu ‘E moj Luka’ Dominika Čovića i Blank_filmskog inkubatora.

Podsjećamo, kratki igrani film ‘The Bridge’ nastao je na filmskoj radionici 16. Mediteran Film Festivala čiji su voditelji bili Lucy Eagleson i Tyler Gunderson iz Kalifornije. MFF proteklih godine surađuje s Outside the Lens organizacijom te je i na 17. MFF sudjelovalo preko dvadesetak mladih iz San Diega i Širokoga Brijega.

 

Film je ranije osvojio Grand Prix-a na festivalu za srednjoškolsko filmsko stvaralaštvo u Karlovcu te je i dobitnik nagrade publike ‘Four River Film Festivala’.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.