GSS spriječio nestanak djevojčice

U ponedjeljak ujutro dogodio se pozitivan rasplet situacije koja je mogla biti neugodna. Usplahirena djevojčica S.M. ( 12) iz Jablanice ušla je u jutarnji autobus koji je išao prema Sarajevu, u kojem se nalazio i pripadnik GSS Srebrenik Enes Bešić. Zajedno sa kondukterom autobusa, poduzeli su mjere opreza prema djevojčici koja se ponašala čudno i nije znala reći gdje se zaputila.

Pozvali su načelnika GSS Jablanica Sabahudina Spahovića koji je odmah reagirao pozvavši policijsku upravu u Konjicu. Policajci su u Konjicu preuzeli djevojčicu za koju se ispostavilo da je bila u namjeri da “pobjegne” od kuće te je vratili roditeljima u Jablanicu.

Preventivno djelovanje GSS-a je jedna od primarnih zadaća koju svaki spašavatelj u svakoj prilici primjenjuje, bilo da se radi o neurbanom ili, kako je ovoga puta to bilo – u urbanom području. Spriječiti nezgodu ili nesreću do koje bi očigledno došlo zadatak je svakog spašavatelja i ovaj put se pokazalo ispravnim razmišljanjem. Suradnja GSSuBiH s policijom je, kao i do sada, bila na nivou. Pravodobna intervencija policajaca PU Konjic spriječila je moguće velike probleme po djevojčicu, koji su se mogli dogoditi uslijed njezina nestanka koji je, na sreću, na vrijeme spriječen, objavljeno je na službenoj stranici GSSuBiH-a.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.