Slovenci se žalili IHF-u: Igrači su vrištali od boli, povraćali i padali u svlačionici – Jabuka.tv

Slovenci se žalili IHF-u: Igrači su vrištali od boli, povraćali i padali u svlačionici

Slovenski rukometni savez (RZS) osudio je u ponedjeljak organizaciju Svjetskog prvenstva u Egiptu, koje smatra “nedostojnim” nakon što je 12 slovenskih igrača bilo žrtva trovanja hranom na dan odlučujuće utakmice protiv zemlje domaćina.

Imali smo mnogo zdravstvenih problema tijekom noći i na dan utakmice s Egiptom. Iz tog razloga ne možemo biti zadovoljni organizacijom ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, kazao je glavni tajnik Saveza Goran Cvijić.

Od 12 igrača koji su imali tegobe njih čak devetero njih je igralo jučerašnju utakmicu s Egiptom, koja je završila rezultatom 25:25, što je bilo dovoljno da se Egipat plasira u četvrtfinale, a Slovenija se oprostila od natjecanja.

Srednji branič Stas Skube, krilni igrač Dragan Gajić i pivot Blaž Blagotinšek, sva trojica ključnih igrača u sastavu Slovenije, nisu se uspjeli oporaviti na vrijeme za presudnu utakmicu.

Igrači su vrištali od boli, povraćali i jurili prema toaletu tijekom cijele noći. Stas Skube i Dragan Gajić su pali iz kreveta , a neposredno prije meča, Blaž Blagotinšek, najviši i najjači od svih, srušio se u svlačionici i povraćao, pa je morao biti vraćen u hotel, tvrde Slovenci.

Slovenci su boravili u istom hotelu kao i Egipat, Danska, Švedska i većina ostalih ekipa, a hotel je smješteni u središnjem Kairu, koji su organizatori pretvorili u izolacjijski balon zbog pandemije Covid-19. U ovoj bivšoj palači iz 19. stoljeća momčadi dijele blagovaonicu, ali svaka ima odvojeni prostor za objed i posebni švedski stol.

Nakon utakmice i službenog izvještaja o zdravstvenom stanju igrača, egipatsko Ministarstvo zdravlja kontaktiralo nas je, objavio je Slovenski rukometni savez, koji ne očekuje značajne promjene sve dok Međunarodni rukometni savez (IHF) radi onako kako radi.

IHF-om već dva desetljeća predsjeda Egipćanin Hassan Moustafa.

Problema sa želučanim tegobama i trovanjem hranom imale su i Hrvatska i Norveška te još neke europske reprezentacije, prenijele su agencije.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.