Slovenci homoseksualcima ne daju pravo na posvajanje djece

U Sloveniji su se jučer građani na referendumu izjašnjavali o novom obiteljskom zakonu, dok su se održali i izbori za šest mjesnih odbora te izvanredni županijski izbori. Nakon 96,90 posto prebrojanih listića, za novi obiteljski zakon  na referendumu je glasalo 44,71 posto, a protiv njega 55,29 posto. Na referendum je izašlo 505,124 glasača, što je samo 29,55 posto od onih upisanih u birački popis, piše Delo. Gotovo je sigurno da su Slovenci odbacili mogućnost da homoseksualcima daju pravo na posvajanje djece.

Novi obiteljski zakon, između ostalog, je predviđao mogućnost da homoseksualni parovi dobiju pravo posvajanja djece. Prijedlog zakona naišao je na oštre kritike konzervativnih krugova u Sloveniji, prvenstveno Građanske inicijative za obitelj i prava djece, koja je prošle godine raspisala peticiju protiv Zakona kojime se definicija obitelji proširila i na istospolne zajednice. Prikupili su 42.000 glasova.

Konzervativna Vlada Janeza Janše nije podržala ovaj prijedlog zakona, prenosi Index.hr

(www.jabuka.tv)

6 komentara

    • a bilo je tijesno, i većina ovih koji su bili protiv su stariji, a mlađi mahom za, tako da samo je pitanje vremena kada će proći… ja osobno nisam sigurna, mislim da je rano još i da bi takva djeca bila stigmatizirana u društvu, iako sam generalno za sva prava svih ljudi bez obzira jesu muško/žensko, straight/gay… i dvije odrasle osobe koje se vole bi trebale imati sva prava!

  • Realno gledajući ,meni osobno ne smeta gay osoba,treba imat svoja prava,i osobno mi ne smeta neka se žene…Medutim,davanje djece je previše i tome treba stat na kraj

  • 2 premise ; 1 gay je peder
    2 peder je gey
    konkluzija ; peder je peder bez obzira ko je i odakle je, ja sam za liječenje strujom istih….a ti Marina vidi šta katolička crkva i biblija kaže ako si balinkuša vidi šta vaše knjige kažu….ako si ateist ili agnostik onda me tvoje mišljenje i ne zanima me…..samo oštro protiv pedera….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.