Studentski oglas za cimericu do suza nasmijao bh. građane!

Studentski oglas koji je objavljen na lokalnom portalu do suza je nasmijao stotine Sarajlija, prenosi Depo.ba Ukratko, studentica traži cimerku, ali pod vrlo neuobičajenim uvjetima. Pročitajte kompletan tekst bez lektorskih intervencija:

Potrebna cimerka na duži vremenski period, s nekog tezeg fakulteta, da nije ni apsolvent ni brucos, prirodne nauke imaju prednost, da ima puno da uci i radi i da nema vremena za dangubljenje i prazne besjede… tiha, mirna osoba, nepusac, da ne pije alkohol, da ne visi na internetu i telefonu stalno, da ne koristi messinger u stanu non stop, da je dobar higijenicar, da ne gleda TV, da ne hrče ko konj kad spava… uglavnom osoba kojoj odgovara sljedeci kucni red:

*RADNA ATMOSFERA, TISINA, MIR, RED, RAD I DISCIPLINA*

1. NEMA PUSTANJA MUZIKE U STANU, NIKAKO! NIKAD!( svi multimedijalni sadrzaji se prate preko slualica i to smanjiti, na msn ne mozete pricati- jedino da tipkate i slusate osobu s kojom ste u kontaktu preko slusalica i to ne duuuugo i nema lupanja po tastaturi po noci. NEMA tv a! mozete ga samo bez zvuka gledati !Ne mozete pjevati u stanu!)….

2. MOBITELI NA VIBRACIJI! NEMA GLASNOG PRICANJA NA MOBITEL i URLANJA UVIJEK SAPĆETE, TIHO PRICATE KAO U CITAONI BEZ OBZIRA JE LI NEKO UCI ILI SPAVA.

3. NEMA GOSTIJU U STANU! ( nikog ne mozete dovoditi u stan, samo roditelji mogu doci, niko drugi ne moze dolaziti na konak i nema dernecenja, sijelenja…nema kolektivnog ucenja da ne bi smetali druge, cijeniti tuđe vrijeme)

4.NEMA PSOVKI I ZBIJANJA ŠALA NA TUĐI RAČUN NI U NAJMANJOJ MJERI !!! ( (dobro paziti na riječnik, ne podsmijavati se drugome i ne prosipati ironiju i sarkazam, mozete se saliti jedino na svoj račun! Postovati osobu s kojom zivite! Ne prepucavati se! Ne takmiciti se ni u cemu! Ne hvalisati se! Ne biti prepotentan i pun sebe!)

5. KRETATI SE PO STANU LAGANO, BEZ LUPANJA VRATIMA, PROZORIMA, LADICAMA…( ne klepetati klompama kao slon, posuđe prati bez bacanja po sudoperu i lupanja, nista ne raditi naglim pokretima, uzurbano, histericno…)

6.NEMA NERVIRANJA!!! ( mozete biti nasmijani ili neutralni ili tuzni, uvijek s nekim smijeskom kad vas neko pogleda! LJUTI NIKAD!( bez obzira kako vam je i kakve probleme imate ne prosipajte svoju nervozu oko sebe ni u kojoj mjeri! Ako vam nesto smeta, osim ovog ovdje navedenog, obrazlozite to na miran, uljudan nacin, veselo, bez tenzija i bilo kakve turbulentnosti)

7. SVAKO POSEBNO KUHA i NAMIRNICE STOJE ODVOJENO!!! (nemamo svi iste prehrambene navike niti vremena da kuhamo svaki put kad dođemo na red za to)

8. DO 8 SATI NAVECER MORATE OPRATI POSUĐE KOJE STE KORISTILI TOKOM DANA AKO GA IMA MALO, VECU KOLICINU PRATI ODMAH!!! ( MOZETE IMATI RAZBACANE KNJIGE I NEKI KREATIVNI NERED SE TOLERISE ponekad ALI SVE MORA DA BUDE UVIJEK CISTO I U STRIKTNIM HIGIJENSKIM USLOVIMA!!!) Morate jednom sedmicno usisati zajednicke prostorije u stanu i ocistiti ih! Cuvati stvari u stanu kao da su vase!

9 NE SMIJETE DIRATI TUĐE STVARI bez obzira koliko zivite zajedno! (peskiri, sredstva za higijenu, odjeca, namirnice…nije red da to dijelite s nekim)

(www.jabuka.tv)

12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.