Slika Eda Sheerana prikupila 51.000 funta za dobrotvorne svrhe – Jabuka.tv

Slika Eda Sheerana prikupila 51.000 funta za dobrotvorne svrhe

Apstraktna umjetnička slika pod nazivom “Splash planet”, čiji je autor britanski pjevač Ed Sheeran, prikupila je više od 51.000 funta koje će se proslijediti u dobrotvorne svrhe, a djelo je osvojila jedna Amerikanka koja je na lutriji na istočnoj obali SAD-a uplatila 20 funta, piše BBC.

Naime, kampanja za borbu protiv raka u britanskome okrugu Suffolku organizirana je u obliku lutrije. Pjevačevu je sliku osvojila Claire Faynor iz američkog grada Vermonta, koja je listić lutrije platila 20 funta.

Kampanja je započela prošli mjeseci, a pobjednik je izvučen u ponedjeljak.

Izvršna direktorica organizacije koja je provela kampanju za borbu protiv raka u Suffolku, Karen Hare rekla je da je oduševljena i radosna, a Sheeran je kazao da je riječ o slici koja se pojavljuje na omotu njegova singla Afterglow.

Pjevač je i ranije u dobrotvorne svrhe poklonio jednu svoju sliku, pod nazivom “Dab 2”. Ona je prodana za 40.000 funti.

U video poruci snimljenoj prije izvlačenja lutrije, Sheeran je rekao: “Riječ je o jednoj od mojih slika koje se pojavljuju na omotu singla Afterglow.”

Obje donirane slike, Splash Planet i Dab 2, Sheeran je naslikao nakon svjetske turneje Divide, koja je završila koncertom u Ipswichu 2019. godine, prenosi Hina.

Oduševljeni smo i obradovala nas je potpora koju smo dobili i kod kuće i u inozemstvu. Fantastično je znati da smo prodajom lutrije i donacijama prikupili više od 51.000 funta” u humanitarne svrhe, rekla je Hare.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.