Slaven Raguž: Govorimo o jednakosti s drugima, a nismo između sebe jednaki

Slaven Raguž
Govorimo o jednakosti s drugima u BiH, a nismo jednaki između sebe, rekao je predsjednik HRS-a Slaven Raguž na VIII. zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora.

Dodao je da ova sjednica HNS-a treba označiti početak nove ere politike Hrvata u BiH, a nužno je djelovati i raditi po smjernicama usvojene Deklaracije.

U Deklaraciji se navodi da su Hrvatima drugi izabrali predsjednika, a neki hrvatski ministri šeću se s Komšićem, a neki legitimno izabrani dužnosnici se sastaju s Komšićevim savjetnicima. Svjedoci smo kako naši predstavnici sjede u tijelima Regulatorne agencije za komunikacije dok se prema Hrvatima na javnim servisima iznose šovinističke i fašističke teze, rekao je Raguž.

Raguž ističe da hrvatski legitimni predstavnici dižu ruke za oduzimanje nadležnosti županijama te prijenos ovlasti na Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti.

U Deklaraciji se navodi i potreba da se zaustavi suđenje pripadnicima HVO-a po novom, strožem zakonu, dok se pripadnicima tzv. Armije RBiH kojima se sudi po “lakšem” zakonu iz bivše SFRJ, kaže Raguž.

Kao HNS se zalažemo za preustroj BiH i okrupnjavanju kantona na principu teritorija telekom operatera, a druga je zahtjev za zatvaranje ureda OHR-a, to bi prema Ragužu trebale biti jedine dvije točke Deklaracije te se posebno zahvalio Bariši Čolaku što je njegove zahtjeve uvrstio u konačni prijedlog teksta Deklaracije, prenosi HMS.

Sjednica HNS-a treba biti novi početak i nova era hrvatske politike u BiH da se doista počne živjeti, djelovati i raditi prema tekstu Deklaracije, zaključio je Raguž.

Završeno 8. zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora BiH, Čović ponovno izabran

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Pratio sam jučer sva izlaganja. Ono je degutantno koliko se dragome vođi uvlače u zadnjicu. Jedini koji je pokazao dosljednost i smjelost je Slaven Raguž. Jedini koji dignuta čela je jučer napustio HNS. Slavene kapa dolje do poda!

  • Ocaj sabor sluzi Covicu da potvrdi sebe kao vlasnika svega sto hrvatski narod ima u BiH i imovine i zivota. Tehnicki pregledi, osiguranja, privatne skole, aluminijski, a svaka privatna firma ako izidje na drzavni tender mora platiti 10% reketa Covicu i HDZ-u. Zasto HERING nije gradio neke dionice na 5c iako je po 3 puta prolazio na istom ponistavanom tenderu, samo zato sto nije htio dati 10% Covicu i HDZ-u.

  • Ovaj zadnji komentar…! Hocete li reci da HERING nije morao davati 10 posto ili vise i SDP, Lijanu i slicno. Pa u nas je sva bagra ista. Sve za novac moze, bez novca i korupcije nista…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.