Škola u Sovićima dobila parking stajalište za bicikle

Osnovna škola fra Stipana Vrljića iz Sovića kod Gruda dobila je parking stajalište za bicikle.

Iz Udruge EKO-ZH ističu da su ovu inicijativu realizirali kako bi potaknuli i osvijestili na potrebu za korištenjem prijevoznih sredstava koja manje zagađuju okoliš te je u sklopu toga održana i radionica s djecom.

Inovativnost te poticaj svijesti kod mladih su ključni za pomake koji se od društva očekuju u sadašnjosti i budućnosti, kako bi očuvali prirodu za normalan i zdrav život svakog pojedinca. Kroz projekt je planirano poticanje mjesečnih Inicijativa kroz godinu u lokalnim zajednicama ŽZH, kako bi se podigla svijest o zaštiti okoliša kroz organiziranje različitih aktivnosti na terenu, ističu iz spomenute udruge te pozivaju sve građane, ukoliko imaju prijedlog neke Inicijative, a potrebna im je potpora, da se im se jave na e-mail: [email protected].

U sklopu projekta Misli o prirodi, koji financira Vlada Švedske, a provodi Centar za promociju civilnog društva (CPCD), formirani su Eko HUB-ovi na području BiH. Udruga za razvoj kulturu i okoliš EKO ZH je kao koordinator nositelj Eko HUB-a Široki Brijeg, na području Županije Zapadnohercegovačke.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.