Europa na udaru islamskog terorizma | Jabuka.tv

Europa na udaru islamskog terorizma

Na posebnom udaru islamističkog djelovanja naći se države s oboda nekadašnjega Osmanskoga Carstva, a ponajprije Hrvatska, Mađarska i Austrija, na koje će se, s područja islamskoga dijela BiH, po svemu sudeći, projicirati različiti napadaji radi destabilizacije europskih država.

Svođenje u pojedinačne izgrede nedavnih islamističkih napadaja po Francuskoj i Austriji, a umotanih u terorističke ambalaže nije samo neizgledan i pogibeljan posao za Zapadu omiljene osnovne ljudske slobode i sigurnost, nego je ponajprije zatvaranje očiju pred sve snažnijom islamskom prijetnjom europskoj uljudbi.

Piše: Tomislav Kralj /HRsvijet.net.

Riječ je očito o usklađenim i organiziranim napadajima koji za sada tek plešu na rubovima znatnije katastrofe kako bi radi paralize raspoloživih snaga u masi održavali stanovitu količinu straha potrebnu za neposredno navikavanje.

Nakon što je drugi islamist nedugo nakon Pariza obezglavio ženu i ubio dvoje ljudi u crkvi u Nici francuski je predsjednik Emmanuel Macron ustvrdio kako je napadnuta njegova država.

Zbog francuskoga načina izražavanja slobode govora i službenoga odavanja počasti nesretnom profesoru Samuelu Patyju, kojem je sredinom prošloga mjeseca odrubljena glava turski predsjednik Erdogan je muslimanske zemlje pozvao na bojkot francuskih proizvoda.

Na taj su poziv reagirale znatnim dijelom ostale islamske zemlje ispraznivši police s francuskim proizvodima, što je rezultiralo novom inačicom islamskoga gospodarskog rata, kojim se na čelo islamskih država ustoličava novi osmanski sultan.

To novo međunarodno preslagivanje sa svim svojim političkim refleksijama istodobno se očitovalo u Bosni i Hercegovini, gdje je u glavnom gradu islamska većina oslikavanjem sarajevske vijećnice bojama turske zastave pružila odlučnu potporu Erdoganovoj politici, nasuprot istaknutim bojama francuske zastave u hercegbosanskom stolnom gradu Mostaru, gdje su se Hrvati solidarizirali s nedužnim francuskim žrtvama islamističkog napadaja.

Dvije tako različite i suprotstavljene refleksije – jedna koja bi zemlju rado vidjela u sklopu zapadne, odnosno europske uljudbe i njoj suprotstavljena silnice istoka koje je vuku u sklop azijatske podložnosti – duboko su povijesno utemeljene.

Islamistička se oslanja na toliko puta istican programatski tekst Islamske deklaracije Alije Izetbegovića po kojoj muslimani na prostoru gdje žive trebaju vladati nad nevjernicima.

Upravo se iz tog islamističkog nacrta destilirala aktualna bošnjačka politika u Federaciji BiH, gdje su tijekom dva desetljeća, rušeći sva načela Daytonskoga sporazuma, muslimani postali gotovo jedini vladajući sloj nad Hrvatima i pripadnicima različitih manjinskih skupina.

Opirući se toj islamskoj protu zapadnoj politici, kako bi očuvali samo vlastiti identitet pa i gole živote Hrvati nastoje, osloncem na Zapad, ustrojiti prostor na kojem žive, a rezultati te borbe sve će se znatnije osjećati na prostoru europskih država.

Tako će se na posebnom udaru islamističkog djelovanja naći države koje se nalaze na obodu nekadašnjega Osmanskoga Carstva, a ponajprije Hrvatska, Mađarska i Austrija, na koje će se, s područja islamskoga dijela BiH, projicirati raztličiti napadaji radi destabilizacije europskih država.

Premda mnogi Europljani toga nisu niti svjesni, razmještaj migrantskih skupina duž granice s Hrvatskom te njihovo poticanje na nasilna ponašanje i nezakonit prelazak državne granice samo su maleni dio bojnoga arsenala što ga islamisti iz BiH vodi protiv Zapada.

Nije nepoznato kako Erdogan podupire azerbajdžansku agresiju na armenski narod i područje Gorskoga Karbaha, kako bi se iz tog dijela potpuno potisnuli Armenci.

U toj operaciji, tvrde armenski izvori, u pomoć Azerbajdžancima su priskočili sirijski plaćenici kojima se za svaku “odrubljenu” glavu kaurina (nevjernika), uz plaću, izdvaja dodatna naknada od 100 dolara.

Sve snažnije političko uzdizanje Turske i upiranje očiju islamskoga svijeta u svog novog lidera Erdogana pojačavat će osmišljene islamske cikličke napadaje na europske države što će uvjetovati stvaranje dugotrajne nestabilnosti i postupno rastakanje onoga što se nazivalo europskom uljudbom.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj: