SKB Mostar dobio 140 zaštitnih vizira, stiže ih još 500 – Jabuka.tv

SKB Mostar dobio 140 zaštitnih vizira, stiže ih još 500

zastitni-viziri-skb maCom
Poduzeće MaCom iz Stoca isporučilo je prvu pošiljku od 140 zaštitnih vizira Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, a tijekom četvrtka bit će ih isporučeno još 500.

Iza cijele inicijative ove pomoći stoje poduzeća Klastera metala i plastike (KMP), a pokrenulo ju je poduzeće MaCom u suradnji s Fakultetom strojarstva, računarstva i elektrotehnike (FSRE) Sveučilišta u Mostaru koji su članice KMP.

U ovom projektu su izravno sudjelovale studentice FSRE koje su na praksi u poduzeću MaCom. Unaprjeđenje i poboljšanje nulte verzije vizira je sugerirano izravno od liječnika SKB Mostar.

U vrlo kratkom vremenu je razvijen vizir – proizvod koji je nužan za zaštitu liječnika. U vremenu od samo dva dana je proizvedena nulta verzija vizira, unaprijeđena i zadovoljava osnovne funkcionalne zahtjeve.

U sljedećim danima će biti isporučene i dodatne količine kojima će biti opskrbljene zdravstvene ustanove koje gravitiraju u SKB Mostar.

U prvom koraku su članice klastera (KMP) željele kupiti nešto od zaštitne opreme, ali nakon kratkog istraživanja je utvrđeno da je skoro pa nemoguće u ovom trenutku pronaći, kupiti i uvesti zaštitnu opremu.

Zato su zajednički odlučili pokušati proizvesti ono što je moguće i to u najkraćem vremenu kako bi liječnici imali koliko toliko kvalitetnu zaštitu. Rezultat toga napora je ovaj vizir razvijen, unaprijeđen i isporučen za potrebe zdravstvenog sustava, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SKB Mostar.

Studenti mostarskog Sveučilišta izrađuju zaštitne vizire za medicinsko osoblje

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.