Apel župnika za pomoć domovima zdravlja u Drvaru i Glamoču – Jabuka.tv

Apel župnika za pomoć domovima zdravlja u Drvaru i Glamoču

Drvarski župnik, don Davor Klečina, uputio je apel za pomoć domovima zdravlja u Drvaru i Glamoču koji se, kako je kazao, trenutačno ne mogu nositi s novonastalom situacijom izazvanom pandemijom koronavirusa.

Domu zdravlja Drvar, kojem je podređena i ambulanta u Bosanskom Grahovu, nedostaje svega osnovnog što je potrebno za zaštitu u borbi protiv širenja koronavirusa. Ako se zna da na području ove dvije općine živi pretežito starije stanovništvo, koje spada u rizičnu skupinu, onda je opravdan strah u ovim općinama da se – u ovakvom trenutačnom stanju – zdravstvene službe ne bi mogle oduprijeti ugrozi koronavirusa, navodi don Klečina.

Ističe kako je slično stanje i u općini Glamoč čiji se Dom zdravlja trenutačno ne može nositi s ovim izazovom.

Tim više, stanovnike ove tri općine (u kojima su podjednako ugroženi svi – i Srbi i Bošnjaci i Hrvati) žaloste ovih dana medijske objave u kojima se poziva javnost da se uključi u pomoć zdravstvenim ustanovama na području Hercegobosanske županije, navodeći pri tom samo potrebe zdravstvenih ustanova na području Livna i Tomislavgrada, kao da Županiji ne pripadaju Drvar, Glamoč, Grahovo, pa čak ni Kupres, upozorava don Klečina.

Napominje kako stanovnicima te tri općine jedinu nadu daju inicijative pojedinaca entuzijasta kojih je sve više ujedinjenih u želji da pomognu ljudima u nevolji.

Don Klečina ističe kako su domovima zdravlja u navedenim općinama potrebne zaštitne maske, kirurške maske, zaštitna odijela, naočale, rukavice, kape, radna obuća, dezinfekcijska sredstva za površine i ruke.

Apeliramo na sve ljude dobre volje da u navedenoj opremi pomognu, u skladu sa svojim mogućnostima, ove dvije zdravstvene ustanove. Možda će upravo ta pomoć spasiti brojne živote, navodi drvarski župnik, don Davor Klečina.

Zlatko Dalić bolnici u Livnu uplatio 10.000 KM za nabavku zaštitne opreme, uključio se i Mate Rimac

(www.jabuka.tv | Foto: KTA BiH)


8 komentara

  • Posalji apel nasem dragom vogi koji je svjesno otisao u RH da bi mogao opravdano u samoizolaciju. To je isto da general u ratu propuca sebi prst nozni i ode kuci u stacionar na 15-30 dana u jeku najzescih borbi. Toliko o nasem vodi. Boze Ljubica koji je inace doktor i drugi na rang listi HNS domoljuba nigdje, lik mis se sakrio u misiju rupu. Paralelno tome i pvim jazavcima bosnjacki vrh smjenjuje jedini zenu u stozeru hrvaticu Jelku Milicevic. Znaci pored presjednistva, CIK Bakir iz sjene ovladao i kriznim stozerom znaci svim u Federaciji. Kad nas vode ovako odlucni i hrabri domoljubi vode sve ovo ne cudi. Cavara kao presj. Federacije u misijoj rupi, Covic u samoizolaciji i to svjesno, Za Bozu Ljubica nitko i ne zna gdje je. Da su nas ovakvi u ratu vodili danas nas nebi ni bilo. A eto sve su samse da nas u BiH sa ovakvim vodama olucnim i ne bude…Da ne spominjemo kako su svd organizirali na nivou Zupanija sa hrv. vecinom. Nikako, jadno i nespremno.

  • Ovo ostalo stoji na nogama jedino si za Jelku fulao .Ostala je predsjednica a izmijenjao se sastav .Pokušaj pročitati malo više članaka a ne samo naslov i

    • Mali islamisti i fašisti iz Sarajeva su dobili što su htjeli, a to je sve. Sada u ovakvoj sitaciji upravljaju svime, sve javne nabavke idu preko njih bez kontrole i natječaja.

  • Neki su stalno opcinjeni nasim predsjednikom. Možeš li spavati od jada, di ce ti duša od zlobe, ta nocas još možeš na oni svijet kao i mi svi.

  • I gdje su oni koji s tolikim trudom srebro kovahu da im djela nitko natkriliti ne moze? Izcezli su, otisli u Podzemlje! Na njihovo mjesto dodose drugi. Mladi ugledase svjetlo dana, nastanise , no puta Mudrosti ni oni ne otkrise; staza njenih ni oni ne razumjese , sinovi njeni daleko ostadose od puta njezina…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.