Širokobriješki osnovnoškolci pokazali veliko srce: Prikupljena pomoć potrebitima i predana Caritasu FSR – Jabuka.tv

Širokobriješki osnovnoškolci pokazali veliko srce: Prikupljena pomoć potrebitima i predana Caritasu FSR

Učenici Prve osnovne škole Široki Brijeg ovih su dana Caritasu FSR-a Široki Brijeg donirali pakete koje su prikupili u sklopu humanitarne akcije koja je provedena u posljednjih nekoliko tjedana.

Pripadnici Caritasa Franjevačkoga svjetovnog reda (FSR) u došli po humanitarnu pomoć i zahvalili organizatorima i svima koji su sudjelovali u ovoj akciji.

A nadamo se da će se i odrasli ugledati na ove “velike” male ljude koji su pokazali veliko srce te tako širiti dobrotu, a ne negativnost.

Osim prikupljene pomoći u prehrambrenim namirnicama te higijenskim potrepštinama, prikupljeno je i preko 1.000 KM novčane pomoći.

Inače, Caritas FSR-a godišnje obavi između 850 i 900 posjeta, skrbi oko 150 obitelji na području Širokog Brijega i okolnih naselja. Također, brinu i za 30-40 bolesnika kojima dostavljaju pelene. Imaju osam kreveta za nemoćne, bolesne i stare osobe te 10 kolica i šest hodalica koje posuđuju potrebitima.

Caritasu FSR-a pomažu i svi župljani Širokog Brijega ostavljajući namirnice u Tržnom centru “Mepas” i Namex. Od velike pomoći im je i širokobriješka Frama te Inicijativa za Široki Brijeg koja ovih dana provodi tradicionalnu humanitarnu akciju “Što ti možeš učiniti za Božić”.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.