Širokobriješki osnovci pomogli Caritasu i akciji “Srušimo prepreke”

Norveški književnik Ame Garborg jednom je rekao: “Time što dobrotu širimo oko sebe istovremeno je učvršćujemo i u sebi samima”. Prva osnovna škola Široki Brijeg ovih je dana bila ispunjena dobrotom.

U nizu humanitarnih akcija učenici i nastavnici pokazali su svoje veliko srce i osjetljivost na tuđe nevolje, koja nam je svima potrebna. U pravom duhu Korizme učenici i nastavnici su se odrekli dijela svojih dobara i uljepšali Uskrs potrebitima u svojoj župi.

Organizirano je prikupljanje hrane i higijenskih potrepština, a predstavnici Caritasa Ljilja Galić i Vlado Glavina preuzeli su veliku pošiljku prikupljenih namirnica.

Osim u ovoj akciji učenici su sudjelovali i u prikupljanju novčanih sredstava za akciju “Srušimo prepreke” koju je pokrenula udruga “Inicijativa za Široki Brijeg” s ciljem nabave osobnog vozila prilagođenog za prijevoz osobe s invaliditetom i invalidskih kolica za dva Širokobriježanina. Prikupljeno je 3331 KM za tu akciju, a mali humanitarci rado će se odazvati i na sve akcije u budućnosti koje će nekome uljepšati život.

Već godinama preko Skrbnog fonda škole ovi učenici pomažu teško bolesne kolege na način da svakog mjeseca odvoje mali iznos od svog džeparca pa se i na taj način pomoglo mnogim obiteljima koje su bile suočene s visokim troškovima liječenja, najčešće u inozemstvu.

Nadamo se da će se i odrasli ugledati na ove “velike” male ljude i širiti dobrotu, a ne negativnost.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.