Širokobriješki gimnazijalci posjetili Festival znanosti u Splitu

Učenici Gimnazije fra Dominika Mandića koji su izabrali izbornu nastavu iz matematike i kemije te neki učenici skloniji prirodnim znanostima u utorak su išli u Split.

U jutarnjim satima učenici su se uputili u Split pod vodstvom profesorica Vesne Čolak, Marije Kožul, Divne Majić, Josipe Zovko i Ivane Knezović.

Prvo odredište bio im je Sveučilišni kampus u Splitu te posjet radionicama i predavanjima u sklopu Festivala znanosti. Tema ovogodišnjeg festivala su “Boje”. Učenici su sudjelovali na prezentaciji “Boje, kakve to veze ima s fizikom?”, na PMF-u, gdje su također pogledali izložbu “Noćna svjetla” .

Na Ekonomskom fakultetu nazočili su predavanju “Kriminal bijelog ovratnika” , gdje su se bolje upoznali sa diplomskim studijem financijske forenzike. Nakon toga nazočili su predavanju  “Sve boje studiranja na Ktf-u” na Kemijsko –tehnološkom fakultetu, a neki učenici su otišli i na radionicu “Značenje boja u (brodo)strojarstvu” na Pomorskom fakultetu. Također su svi posjetili i upoznali Sveučilišnu knjižnicu, gdje su sudjelovali u radionici “Slijedi crvenu nit”, priopćeno je iz Gimnazije fDM.

Nakon edukativnog dijela, uputili su se u šetnju centrom grada, a zatim su svratili i u trgovački centar.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.