Velika imena kulinarskog svijeta u Mostaru

Prehrambeni startup pod nazivom Fireside Chat: Building a Food Startup, održan je u četvrtak u prostorijama Sparka u Mostaru.

Prvi gost startupa bio je američki kuhar Art Smith, stručnjak za južnjačku kuhinju, koji je radio za Bob Grahama, Jeb Busha i do 2007. bio osobni kuhar Oprah Winfrey.

Smith je otvorio sedam restorana, a zadnji u suradnji sa Lady Gagom. Dolazi iz siromašne obitelji pa su posjetitelji imali priliku kako postati uspješan bez velikih početnih sredstava.

Ključ uspjeha u biznisu je ispoštovati svoju riječ, poznavati klijente, i poznavati robu koju im nudite. Jako je važno da se ne zaljubite u posao koji radite, jer ćete ga morati nekad promjeniti i to može biti teško iskustvo, rekao je Smith.

Nemojte čekati, nikad neće doći pravi trenutak, uradite to odmah.

Posjetitelji Food Start Upa imali su priliku na kraju kušati pizzu po Smithovoj recepturi.

Nakon njega svoju priču s publikom je podijelila i Lauren Bernsteiner,osnivačica i direktorica projekta The Culinary Diplomacy, koja radi u Obaminoj delegaciji u State Departmentu, a bila je mentorica direktorici SPARK-a i Zdrave Logike, Maji Miljević, i osnivačici portala Chakula.ba, Irmi Zulić, za vrijeme YTILI Fellowshipa.

Iskoristite priliku popiti kavu sa svakim tko bi je pristao popiti sa vama. Poznanstva i veze koje možete razviti na takav način su nešto iznimno dragocjeno, istaknula je Bernsteiner.

Startupi ne moraju biti samo IT orijentirani, interes za prehrambene startupe je u porastu, radilo se o startupima za olakšavanje narudžbe hrane, proizvodnji organske hrane ili poboljšavaju održivosti svijeta. No, iako je to neporeciv izbor mnogih poduzetnika, to je posebna grana startup svijeta u kojoj vrijede neka malo drugačija pravila. Postoje neki elementi koji osiguravaju da ostanete na pravom putu i da besprijekorno nastavite poslovati, poručili su iz Sparka.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.