Širokobriješki band “LA GRANGE” nastupa na Mostar Blues Festivalu 2012.

Mostar Blues Festival nastao je 2003. godine, pridružujući se tako obilježavanju stote godišnjice priznavanja bluesa kao svjetski priznatog glazbenog pravca i jedini su festival bluesa u Bosni i Hercegovini. Proteklih devet godina, između ostalih, na Mostar Blues Festivalu su nastupili: Snowy White, Danny Shepard, Tito & Tarantula, Big Brother & The Holding Company, Ana Popović, Mike Del Ferro, Deborah Coleman, Innes Sibun, Midnight Train, Goran Bare i “Majke”, Point Blank, Partibrejkers, Stop, Telephone Blues Band & Dado Topić, Zdenka Kovačiček, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić i mnogi drugi.

Mostar Blues Festival predstavlja i mlade blues grupe, motivirajući tako njihov daljni rad. U sklopu festivalskih programa održavaju i master radionice, kao i projekcije dokumentarnih filmova koji prikazuju evoluciju bluesa.

Na ovogodišnjem jubilarnom 10. Mostar Blues Festivalu nastupit će i širokobriješki bend ”La Grange – Tribute to ZZ Top”. Tom prilikom odlučili smo razgovarati s Franjom Šuškom, bubnjarom navedenog benda koji će nam u nastavku razgovora reći nešto više o ovome sve popularnijem bendu.

Jabuka.tv: Lijep pozdrav i hvala Vam što ste se odazvali pozivu na ovaj razgovor. Za početak, možete li nam reći nešto više o vašem bendu?

Franjo: Band “La Grange” je nastao u šestom mjesecu 2011. godine, s ciljem da na sceni promovira nešto novo, nešto što se na našim prostorima rijetko može čuti i vidjeti. Mi smo odlučili napraviti tribute legendarnog svjetskog banda ”ZZ Top-a”, cilj nam je bio dočarati barem djelić atmosfere njihovog koncerta samim nastupom i načinom izvođenja njihovih pjesama onako kako oni to izvode na svojim nastupima. Band je u razdoblju od 6-og mjeseca pa sve do danas vrlo uspješno napravio oko 30 nastupa. Na svojim nastupima sviramo isključivo pjesme ZZ topa kao što riječ “TRIBUTE” govori.

Jabuka.tv: Tko su članovi banda?

Franjo: Band čine Boris Boras (Bas gitara/vokal), Franjo Šušak Pajson(Bubnjevi) i Ivo Šušak Pajo (Gitara/vokal)

Jabuka.tv: Gdje ste do sad nastupali?

Franjo: Do sada smo nastupali na području Bosne i Hercegovine te Hrvatske, a neka od
mjesta su: Banja Luka, Sarajevo, Travnik, Trebinje, Mostar, Split, Dubrovnik, Metković, Makarska, Korčula…

Jabuka.tv: Zašto Tribute ZZ top?

Franjo: Mi smo se odlučili za ZZ top zbog toga što u današnje vrijeme ima mnogo cover bandove koji izvode mnoge hitove poznatih svjetski bandova, ali ne i ZZ topa. Stoga smo odlučili da budemo nešto novo što će ljudima biti zanimljivo na našim prostorima i šire.

Jabuka.tv: Kao što smo u uvodnom tekstu napisali, nastupate na 10. Mostar Blues Festivalu koji je jedan od najboljih blues festavala u regiji?

Franjo: Čast nam je nastupiti na jednom festivalu poput ovoga, to je sve potvrda našeg rada ,kvalite i pristupa prema glazbi.
Sigurno da će nam ovaj festival biti jedna stepenica prema boljoj i većoj popularnosti. Pripala nam je čast da sviramo treću večer festivala sa vama dobro poznatom grupom “Majke” i bandom “DR.Feelgood”  Pozivam vas sve da posjetite ovogodišnji Mostar Blues Festival i uvjerite se u njegovu kvalitetu.

[youtube id=”CEGONQ07bqk” width=”600″ height=”350″]

Jabuka.tv: Imate li još neke značajnije nastupe ovoga ljeta?

Franjo: Mostar Blues Festival je sigurno najznačajniji naš nastup ovoga ljeta, ali svakako pored toga nastupit ćemo na dosta Moto susreta, kao što je ovaj naš u Širokom Brijegu gdje nastupamo u petak 25. svibnja.

Jabuka.tv: Hvala vam što ste izdvojili vremena i pristali na naš razgovor, ekipa portala Jabuka.tv vam želi puno sreće i uspjeha na vašim nastupima i u daljnjem radu.

Franjo: Hvala Vama na pozivu i veliki pozdrav najboljem portalu Jabuka.tv! 😉

Facebook profil Band La Grange

(Razgovarao: Domagoj Ledić | www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.