Širokobriješke mažoretkinje s orkestrom iz Zenice osvojile Pariz

Širokobriješke mažoretkinje vratile su se sa treće inozemne turneje u samo devet mjeseci. Između tih turneja naporno su trenirale te su, kao što smo pisali, na zadnjem državnom prvenstvu postale trinaesterostruke državne prvakinje.

Prvi seniorski tim se tek nedavno vratio iz Francuske, no ni tu im nije kraj.  Nakon nastupa u Francuskoj, dobile su mnoge ponude i prilike za turneje, uključujući i onu za Hong Kong u prosincu ove godine.

“Sa sigurnošću mogu reći da je ovo najuspješnija godina Mažoretkinja Široki dosad. Ova zadnja turneja je to samo potvrdila. Kako to inače biva, naše djevojke su očarale sve prisutne. Prvo ispred Eiffelova tornja, potom u St. Quentinu i Estairesu. Imale su čast nazočiti vjenčanju podno tornja i biti dio istoga. Mladenci su bili oduševljeni i cure su plesale samo za njih.  Njihove nastupe popratili su mediji, TV kuće i dobile su mnoge pozive za daljnje turneje, a sklopile su i mnoga poznanstva sa orkestrima i drugim izvođačima. Naše mažoretkinje pratio je orkestar iz Zenice koji je ispunio sva očekivanja i bila nam je čast i zadovoljstvo surađivati s njima. Postali su nam istinski prijatelji i zasigurno je da naša suradnja neće ostati na ovome. I ovim putem im se zahvaljujemo,” izjavila je za portal Jabuka.tv trenerica i koreografkinja Mažoretkinja Grada Širokog Brijega Marija Topić Ramljak.

“Ovo je prvo putovanje na koje su se djevojke otisnule bez mene pa bih htjela zahvaliti Ani koja ih je vodila, mamama Alenki  i Marici te seniorkama A Barbari  i Ani  koje su se brinule za cure, pazile ih i pomogle svima nama da se osjećamo mirno jer su cure u pravim rukama,” dodala je Topić Ramljak.

Zanimalo nas je i kakva su iskustva orkestra iz Zenice koji je bio pratnja širokobriježankama, pa smo ih kontaktirali, a Azur Bijedić, rukovoditelj puhačkog orkestra je za portal Jabuka.tv rekao:

Širokobriješke mažoretkinje je u stopu pratio orkestar KUD Željezara iz Zenice te im pružao glazbenu potporu u svim nastupima.

”Nekih 150 km od Pariza se nalazi grad Saint Quentin u kojem smo odsjeli i koji je bio grad domaćin. Po dolasku smo nastupili na jednom kraćem defileu kroz grad, na kojem smo se ujedno i predstavili nazočnima sa glazbom, pjesmom i plesom te smo pokupili prve simpatije i aplauze. Osim ovoga, imali smo još četiri parade, a čak tri u jednom danu. Zadnji dan našeg boravka smo paradirali u gradu Estaires koji se nalazi nedaleko od St.Quentina. Svi nastupi su bili odlični, uz naše nasmijane mažoretkinje iz Širokog Brijega, a popraćeni smo aplauzima i ovacijama. Ovo je za naš orkestar bilo još jedno prelijepo iskustvo u kojem smo uživali zajedno sa našim prijateljima iz Hercegovine i nadamo se da je ovo početak jedne lijepe suradnje naša dva društva te nam želim još mnogo ovakvih zajedničkih avantura,” izjavo je za portal Jabuka.tv rukovoditelj KUD-a Željezara iz Zenice Azur Bijedić.

Širokobriježanke će uskoro početi sa pripremama za Europsko prvenstvo mažoretkinja, a sve njihove aktivnosti možete pratiti na službenoj facebook stranici Mažoretkinje Široki.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.