Široki Brijeg: Vulgarni crteži i natpisi ”krase” inventar dječjeg parka u Borku

Vulgarni crteži i natpisi više od tjedan dana ”ukrašavaju” inventar dječjeg parka u širokobriješkom Borku. Pojedincima izgleda nije bilo dovoljno što je većina inventara ionako uništena, pa su tobogane, ljuljačke i penjalice oskrnavili užasnim crtežima i natpisima koje nećemo navoditi, no svakako ih možete pogledati u našoj galeriji fotografija.

Portal Jabuka.tv u posljednjih nekoliko godina više puta je pisao o stanju dječjeg parka te njegovom okruženju koje je redovno ispunjeno smećem, a čitatelji su nam u jednom navratu slali i fotografije narkomanskih šprica te korištenih prezervativa. Umjesto da se gradske vlasti pobrinu da očuvaju i spase inventar jedinog javnog dječjeg parka u Širokom Brijegu, stanje je iz godine u godinu sve lošije, a inventar je sve više derutan.

Doslovno u području dječjeg parka može se pronaći razno smeće i otpad, boce alkoholnih pića i prazne kutije cigareta, a velik broj inventara je u potpunosti uništen, dok je drugi ozbiljno oštećen te su pojedine naprave opasne za djecu. Dječji park također nije ograničen niti odvojen od obližnjeg parkinga i ceste, što roditeljima mališana može predstavljati dodatno opterećenje i opasnost u koju mogu doći djeca igrajući se.

O ovom slučaju još smo prošle godine kontaktirali nadležne službe u Gradskoj upravi Širokog Brijega, a nakon silnih informacija, planova i detalja sa spomenutim parkom, iz Službe za gospodarstvo, obnovu i razvitak te iz Službe za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Širokog Brijega dobili smo jedan zaključak – problem je nedostatak financija.

Podsjećamo, izgradnju dječjeg parka u Borku financirao je turski kontigent EUFOR-a koji je u to vrijeme bio smješten u Širokom Brijegu te je do danas ostao jedini javni dječji park u Širokom Brijegu kojega, sudeći prema njegovom stanju, rijetko tko cijeni.

Ako ništa, djeca će uz igru od sada moći naučiti nešto o anatomiji čovjeka.

(www.jabuka.tv)


22 komentara

 • Ograda,katanac i kad ujutro podju na posao oni sto rade u zupaniji neka otkljucaju,a oni iz opcine neka zakljucaju kad podju kuci iz borka ,,eto,zgoda ziva !

 • Ovo je stvarno sramota za “Grad” Široki Brijeg. Umjesto da imamo bar 10 ovakvih igrališta za djecu u “gradu” i ovo jedino je uništeno u potpunosti..Sramota velika i ništa više. Zapitajte se malo nadležni kakva nam je kvaliteta života počevši od ovoga pa da ne nabrajam dalje. Jad i tuga

 • Nadležne službe iz Gradske uprave su u svojem uredu u hotelu park, javite im se svakim radnim danom u gradskoj kavani jer su na kavi po cijeli Božiji dan. Hvala

 • Bola boli miru kurac,njegova djeca su velika i ne trebaju se igrati u borku.Moglo se davno postaviti kamere,ali su novci završili u nečijem džepu

  • A joj jakog li grada!!!! Jeste vi sto komentirate zapravo u zivotu ikad vidjeli kako izgleda GRAD????? Pod jedan mora imati kulturu a da bi je imao mora imati kulturno stanovnistvo..pocev od onih koji vladaju pa sire..

 • Koja je ovo ciganska palanka postala svega ti.TROTOAR OLI TI GA NOGOSTUP KOD SOPTINIH KUĆA, GEDŽINA STRANA, RASVJETA PREMA BORKU, SMEĆE UZ RIJEKU DI ONI TRAVARI LOČU I ROŠTILJAJU, SADA OVO.. IMA TOGA JOŠ KOLIKO HOĆETE..Pa dobro što se ovo događa s ovim gradom ima li ikakvih inspektora,policije..nadzora.KATASTROFA .

 • Hahaha…Šta se čudite..ovakvi su nam zidovi i klupe u učionicama…zašto je to odjednom zastrašujuće?
  Sva kultura i nekultura polazi od kuće i kućnog odgoja. Uostalom, ovo su crteži osnovnoškolaca. Kakav je to dječiji park za mališane kraj ceste i blizu Lištice, a bez ikave ograde, a rasvjetu da i ne spominjem.. Sramota!

 • Ovo je sramota za nas roditelje nije ono crta opcinar vec nada dica s ulice.koja crtaju rabijaju di im padne napamet.a majke kazu iz kuce idi sada da te ne vidim ,moran tracat i pit kavu.fejsat .ta dica crtaju.a ne dica mire .

 • Sramota ovo je tko zna po koji put komentiram kad izađe clanak o Borku.Sto je najzalosnije park Borak se moze uredit za sitnu lovu za onu lovu koju pojedu i popiju nasi gradski oci za tjedan dana al tu sad dolazi stvar kulture i neosjecaja za najmlađe u nasem gradu od vodećih ljudi koji automatski su ‘seljačine’ pa im to neprestavlja nikakav problem jer nisu oni krivi krivi smo mi sto smo dopustili da nas ovaki predstavljaju.

 • Molim vas nemojte više vrijeđati seljake i uspoređivati nas s ovim gradskim ološom koji se doselio iz Medinih Stanina i drugih zabiti i liječi svoje komplekse pokušavajući se identificirati s domicilnim stanovništvom. Što su dobili Turčinovićani koji su rušili stabla ispred županije. Odgovor je ništa. E tako će proći i drugi. Policiji je važnije kazniti ako se netko nije zavezao nego huligane koji svaki dan prave štetu.

 • Trebalo bi u novi urbanisticki plan grada uvrstiti i prostor za djecu u vidu parka,igralista…predlazem` spomenik palim borcima’,ako vec planiraju nesto graditi,u svakom normalnom gradu se ovakva mjesta nalaze u uzem gradskom sredistu,a ne na udaljenosti od pola sata hoda…

 • Nista sto vec nije videno..
  Nasa zalosna svakodnevnica koju mozete vidjeti i u dviristu djecjeg vrtica ,ulica , parkova..
  Na zalost NEMAMO SE KOME OBRATITI , JER JE OPCINA I GRADONACELNIK SVRHA SAMA SEBI A NIKAKO NARODU NI DJECI KOJA ZIVE U SIROKOM.
  Adekvatna kazna pociniteljima ili riditeljima pocinitelja puno bih toga rijesila.
  Pasivnost i neodgovornost nadleznih institucija i gradonacelnika je sam rezultat koji gledamo svaki dan..
  Isto tako nije ne bitno da takoder sve polazi iz kuce.
  Znaci da ovi pocinitelji trebaju strucnu pomoc dok jos nije kasno za njih same a i za sam GRAD..

 • Uvijek se izvlacimo na nedostatak novaca.
  Ovdje je u pitanju nedostatak odgoja i kulture i ne briga nadleznih institucija za nas grad..
  Na zalost nista ne funkcionira kako treba a ovo je slika cjelokupnog stanja u nasem gradu..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.