Uhićeni u Uzarićima nedavno odležao zbog 35 krađa

Marijo Dadić (29) iz Bugojna, nepopravljivi serijski lopov nastanjen u Mostaru i zbog provalničke vještine poznat i pod nadimkom Pink Panter, ponovno je uhićen.

Ovoga puta u širokobriješkom naselju Uzarići, koje je policija munjevitom brzinom u ponedjeljak blokirala nakon dojave mještanina koji je uočio provalu u jednu privatnu kuću. Samo zahvaljujući takvoj suradnji građana i policije zaustavljen je svega kilometar dalje u plavom Ford Focusu s plijenom, zlatninom i ostalim, piše Večernji list.

Ispostavilo se da mu to nije prva krađa u ovom kraju, što je naknadno i priznao. Inače, nedavno je odslužio tri i pol godine zbog čak 35 krađa u domovima imućnijih Mostaraca. S njim je tada uhićena i njegova polusestra, ali je zbog nedostatka dokaza ubrzo puštena.

On je već slovio kao rekorder prema najvećem broju rasvijetljenih provala što ih je netko počinio u Mostaru, a šteta se procjenjivala na 300.000 KM. Dadić je i ranije “stanovao” u zeničkom zatvoru, gdje je odslužio i jednu petogodišnju kaznu.

Nakon svakoga uhićenja otkrivao je i kome je sve prodavao zlato, tehniku, slike, alat…, a novac bi uglavnom trošio na provode i plaćanje smještaja. Birao je kuće u prigradskim naseljima po čitavoj Hercegovini u kojima je, čini se, pretpostavljao da žive imućniji ljudi. Uglavnom ih je obilazio u sumrak i provjeravao ima li ukućana, kao i otvorenih prozora ili vrata pa noću “operirao”.

U nekim slučajevima je zatekao vlasnike na spavanju, ali to ga ni najmanje nije brinulo. Budući da nakon ovoga “fantoma” nije bilo vidljivih tragova provale, u mnogim je obiteljima nastao problem jer su oštećeni sumnjali da ih potkradaju vlastita djeca.

(www.jabuka.tv)


16 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.