Široki Brijeg: U subotu hodočasnički Put križa

U subotu 8. travnja održat će se hodočasnički Put križa od Ljubotića do Crnih Lokava u župi Kočerin.

Okupljanje vjernika i početna molitva bit će kod crkve svetoga Ante u Ljubotićima u 10 sati. Potom se kroz molitvu i razmatranje postaja Križnoga puta stazom dugom 7 kilometara ide do Crnih Lokava, gdje će biti slavljena Sveta misa.

Put križa i Svetu misu predvodit će fra Mario Knezović, župnik.

Napomenimo kako su prošle godine postavljene i blagoslovljene postaje i križevi na cijeloj dionici.

(www.jabuka.tv)
2 komentara

  • Svaka čast Kočerinjani, Ljubotićani i Crnolokvani. Ovakvo nešto bi trebalo biti i na Širokom Brijegu uz postojeći od Uzarića do Brijega. Ima šetnica od grada do Graca, preko vrela Borka i kanjonom do grada. Može jedna i do Mosora, a ima i preko vrela Borka do Crnča i nazad Japlanicom u grad. Ta svuda su posuta grobišta ubijenih mučenika/škripara pa bi se moglo označiti križnim putovima. Staze prilagoditi za šetnice, hodače, bicikliste, trim staze, otvorene teretane i slične sadržaje.

  • Svaka čast, lipota Božja vidit ovaj krš i cestu ko iz nekih starijih vrimena napučenu vjernicima. Ako ikako mognem ,doći ću i ja sutra na taj Put Križa jer su prošle godine a da nisan prošao tud.Fali nam toliko toga a naročito tih vjerskih ,rekao bih pješačkih hodočašća a da toga ni sami nismo dovoljno svjesni. Pješke ići kroz sve te krše, škripine, uzbrdie i kanjone ,pa to je blagoslov.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.