Široki Brijeg: Predstavljena zbirka pjesama fra Mladena Rozića

U organizaciji ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg u ponedjeljak je u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg održana promocija zbirke pjesama fra Mladena Rozića “Soneti ljubavi”.

Riječ je o šestoj zbirci pjesama ovog hercegovačkog franjevca koji, prema riječima jednog od predstavljača fra Ante Marića, želi “otkriti tajnu za otključati srce”.

Ima previše ljudi koji analiziraju stvarnost koja nije kako treba. Potrebno je dati svoj doprinos u obliku dobra i lijepe riječi. Imamo previše skrivača ovdje na zemlji. To su oni koji ne donose dobro. Ako si u mogućnosti donijeti dobro, donesi ga, kazao je autor fra Mladen Rozić naglašavajući kako ne treba očekivati od drugih da nam stvore bolji svijet nego da se sami trebamo potruditi da taj svijet oživimo jer je tu oko nas.

On želi svojom poezijom ostaviti tragove srca odnosno sonete ljubavi u dušama drugih. Ovdje se ne misli na pjesničku formu sonet, nego na onu poruku koju pjesma daje svome čitatelju, kazao je don Ilija Drmić dodajući kako fra Mladenove pjesme sa svojim porukama trebaju zvučati, ječati, zvoniti, poticati i pozivati na temeljni zakon svemira – ljubav.

U programu predstavljanja sudjelovali su Ana i Marija Rozić koje su kazivale stihove iz zbirke te klapa Dobrkovići. Moderatorica programa bila je Mirela Lovrić.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.