Široki Brijeg po treći put ugostio mlade inženjere iz BiH i Hrvatske

Inicijativa za Široki Brijeg, u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u BiH i tvrtkom Feal, organizirala je treće Dane mladih inženjera u Širokom Brijegu. Tema ovogodišnjih Dana, koji su trajali od 30. ožujka do 3. travnja 2016. godine, bili su obnovljivi izvori električne energije i energetska učinkovitost.

Na seminaru je sudjelovalo 40-ak studenta i profesora sa sedam fakulteta iz BiH i Hrvatske (Osijek, Sarajevo, Tuzla, Banja Luka, Split i Zagreb).

Tijekom petodnevnog boravka u Širokom Brijegu studenti su mogli vidjeti praktičnu primjenu znanja, ali i čuti o najnovijim tehnologijama i sustavima iz oblasti elektroenergetike. Od praktičnih primjera energetskih objekata budući inženjeri su posjetili hidoelektranu Peć Mlini, proizvodni pogon Violeta, Feal, FNE Krenica, tvornicu energetskih kabela TT kabeli i mini hidroelektranu Buk.

”Ovaj projekt postaje tradicionalan i važan za suradnju i međusobno povezivanje mladih bez obzira na različitosti i uvjete odrastanja”, navode iz Inicijative.

Organizatori i studenti su zahvalni svim ljudima koji su omogućuli i obogatili ovaj projekt od susretljivih domaćina u posjećenim objektima do predavača.

Studenti su pored pitanja o struci imali i svoja pitanja o mogućnosti zapošljavanja ili iseljavanje na što im starije kolege nisu znali odgovor, jer je to ipak u rukama “većih inženjera” .

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.