Široki Brijeg: Otvorena izložba ”Otisci multioriginalne BiH”

U okviru projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), koji provodi Catholic Relief Services (CRS) s partnerima, u Širokom Brijegu je u petak održana izložba i panel diskusija kojima je svrha bila promoviranje umjetnosti i izgradnje mira u bosanskohercegovačkom suvremenom društvu.

Svečano otvorenje izložbe ”Otisci multioriginalne BiH” održano je 18.00 sati u prostorijama Galerije Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg.

Otvaranje izložbe bilo je popraćeno i dijalogom stručnjaka, građana i građanki Širokog Brijega o umjetnosti i željenoj pozitivnoj transformaciji društva kroz panel ”Povezujuća umjetnost i promjena”.

Panelisti su bili prof. dr. Vlatko Kraljević, doc. dr. Tatjana Mićević-Đurić i mr. Amila Puzić.

Izložba i panel diskusija organiziraju se u svrhu edukacije, razmjene iskustava, promocije umjetničke originalne bosanskohercegovačke grafike, izgradnje pomirenja i razumijevanja te uopće upoznavanja i povezivanja mladih ljudi iz različitih etničkih grupa i sredina BiH.

Izložba ”Otisci multioriginalne BiH” već je održana u Sarajevu, Trebinju i Mostaru.

PRO-Budućnost projekt temelji se na pretpostavci da izgradnja trajnog mira počinje otvaranjem iskrenog dijaloga te razumijevanjem druge strane i nastoji prepoznati mogućnost za povezivanje u svim segmentima bh. društva, uključujući umjetnost, sport, medije, mlade, nevladine organizacije, službene strukture vlasti, ranjive kategorije.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.