Široki Brijeg: Obilježena 30. obljetnica utemeljenja HVO-a

U utorak 5. ožujka u Širokom Brijegu je obilježena 30. obljetnica utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane.

Na Trgu širokobrijeških žrtava ispred spomen obilježja položen je vijenac i zapaljene svijeće. Molitvu je predvodio fra Miljenko Stojić.

U izaslanstvu su bili predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, gradonačelnik Miro Kraljević i predstavnici Oružanih snaga.

U svečanom obilježavanju čiji je glavni organizator HNS sudjelovali su pripadnici Oružanih snaga BiH, odnosno 1. pješačke (gardijske) pukovnije koja baštini identitet, tradiciju i kulturno povijesno nasljeđe Hrvatskog vijeća obrane i hrvatskog naroda, priopćeno je iz Grada.

Obilježavanje 30. obljetnice utemeljenja HVO-a započelo je u petak, 1. travnja, a završit će 8. travnja u Mostaru gdje će biti održana središnja svečanost.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

  • Da , dole ce postrojiti vojsku HVO osoba koja je u dva tata bio na suprotnoj strani protiv HVO. Dole su poginuli braniteli u kapelici od vojska u kojim je doticni bio. Hrvatski narode probudi se. Sretna 30. obljernica utemeljenja HVO svim istinskim i cestitim braniteljima a pokoj vjecni poginulim.

  • Postrojite dezertere i one koji su dobili trolist i mirovine preko veze i ove sto ste ih smjestili u EP- HB i po Zupaniji. Komunjare i udbasi, ratni profiteri opet vladaju…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.