Široki Brijeg će ugostiti mlade inženjere iz BiH i Hrvatske

Inicijativa za Široki Brijeg, u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u BiH i tvrtkom Feal, organizira pete Dane mladih inženjera 2018. u Širokom Brijegu. Dani mladih inženjera održat će se od 2. do 6. svibnja, a ugostit će studente elektrotehnike iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, piše Fena.

Teme ovogodišnjih dana bit će: energetika, automatizacija, alternativni izvori energije, obnovljivi izvori i kvaliteta električne energije, kazao je Feni predsjednik inicijative Igor Slišković. Dodao je kako će na seminaru sudjelovati 50 studenta i profesora sa sedam fakulteta, i to iz Osijeka, Sarajeva, Tuzle, Banja Luke, Splita, Zagreba i Mostara.

Tijekom boravka u Širokom Brijegu studenti će, osim predavanja, imati priliku posjetiti značajnije energetske objekte u Hercegovini i to Vjetroelektranu Mesihovina, tvrtku FEAL, tvornicu energetskih kabela TT kabel, mini hidroelektranu Buk, kazao je Slišković.

Iz godine u godinu se širimo i uključujemo druge sfere, kazao je on, naglašavajući kako su sve nove ideje i suradnje dobrodošle. Po njegovim riječima, važnost projekta je objedinjavanje tehničkih struka bez obzira na naciju. Slišković je kazao kako na ovaj način žele pokazati kako znanje i struku treba puno više cijeniti u društvu, potaknuti mlade na obrazovanje, kao i međusobno povezivanje mladih inženjera kao budućih nositelja razvoja društva.

Udruga Inicijativa za Široki Brijeg je udruženje mladih koje se bavi podizanjem kvalitete života mladih i promicanjem tehničkih znanosti.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.