Istraživanje NASA-e: Planet Zemlja mogla bi postati mrtvi pakao poput Venere | Jabuka.tv

Istraživanje NASA-e: Planet Zemlja mogla bi postati mrtvi pakao poput Venere

Znanstvenici iz NASA-e upozorili su kako bi planet Zemlja mogao postati kao i Venera – planet koji je najbliži Zemlji u našem Sunčevu sustavu.

Venera bi nam mogla poslužiti kao primjer što Zemlju očekuje u budućnostinapisali su u novom istraživanju znanstvenici Giada Arney iz NASA-inog laboratorija za Sunčev sustav i Stephen Kane koji radi na sveučilištu Kalifornija u odjelu za znanost.

Iako je Venera trenutačno jedno od najnegostoljubivijih mjesta u Sunčevu sustavu, kao naš najbliži susjed mogla bi nam otkriti opće procese razvoja planetarnog okoliša, stoji u istraživanju, a prenosi Metro.

Venera je drugi planet do Sunca i najbliža je Zemlji. Oba planeta gotovo su jednake veličine, no za razliku od zeleno-plave Zemlje, okoliš na Veneri je drukčiji. Taj okoliš bi mogao ponijeti titulu pakla ili mrtvog planeta s oblacima od sumporne kiseline i vrućim crvenim tlom…

Ona je najtopliji planet u našem Sunčevu sustavu, a temperatura u njezinoj atmosferi doseže i do 462 Celzijeva stupnja, što je dovoljno da se primjerice topi olovo.

Znanstvenici smatraju kako nije uvijek bilo tako na Veneri. Pretpostavljaju da je Venera nekoć bila naseljeni planet na kojem  je postojao život, no nešto je pošlo po zlu.

Venera je u svojoj dalekoj prošlosti imala uvjete za život, a smatra se i da je na površini imala oceane, tvrde istraživači.

No ostali su samo maleni fragmenti tog izgubljenog raja pa su znanstvenici dobili nepotpunu sliku o Veneri, navodi se u istraživanju.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj: