Stižu kamere koje otkrivaju korištenje mobitela u vožnji!

Radi se o softveru koji će biti instaliran u već postojeće statične kamere koje su postavljene na brojnim lokacijama. Tako unaprijeđene kamere opremljene novim sustavom ne samo da će detektirati upotrebu mobitela u vožnji, već pišu da će vozačima na kućnu adresu automatski slati kazne, bez posredovanja policije, piše Poslovni dnevnik.

Ovakvu tehnologiju je u praksi prva primijenila Australija, a samo je pitanje vremena kada će ovakve mjere punjenja proračuna usvojiti i Europa. Htjeli ili ne na ovaj način vozači će biti primorani ostaviti se ove grozne navike koja je previše uzela maha.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Nadzorne kamere samo služe za slikanje i kažnjavanje sirotinje i običnih ljudi,učesnika u prometu..Političari,tajkuni,lokalni moćnici,doktori,njihova djeca svakako to ne poštuju,voze kao da radara fiksni nema a čuda kazne im ne dolaze…Telefoni,mobiteli rade pa se ti i takvi,njihova vozila,reg.pločice brišu sa nadzorni kamera…To je žalosno a istinito…Jer ti i takvi znaju koga i kada nazvati da ne budu evidentirani u prekršaju…Običan čovjek,građanin to ne može i ne zna…

    5
    1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.