SIPA zaplijenila 320 kg duhana u Mostaru, Širokom Brijegu i Sarajevu

U okviru akcije kodnoga naziva ‘List 2’, koju su u srijedu ujutro započeli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), pronađeno je 320 kilograma rezanoga duhana, duhana u listu i korijena.

Akcijom je obuhvaćeno deset osoba zbog postojanja osnove sumnje da su počinile organizirani kriminal, u vezi s nedozvoljenim prometom trošarinskih proizvoda, priopćeno je iz SIPA-e.

Iz Tužiteljstva BiH priopćeno je da su službenici SIPA-e izvršili pretrese na devet lokacija na području Sarajeva, Ilijaša, Kaknja, Širokoga Brijega i Mostara. Prodajom navedene količine duhana, utajene su porezne i trošarinske obveze u iznosu višem od 30.000 KM, za koje je oštećen proračun BiH.

Nakon provedenih pretresa bit će odlučeno o daljim aktivnostima, odnosno o pokretanju prijedloga za mjere pritvora ili mjere zabrane prema osumnjičenima.

Pripadnici SIPA-e akciju su proveli u suradnji s Upravom za neizravno oporezivanje BiH i uz pomoć MUP-a Zeničko-dobojske županije, Županije Sarajevo, Hercegovačko-neretvanske županije i Tuzlanske županije.

(www.jabuka.tv)
7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.