Bogdanović vjeruje da Šarić zaslužuje biti ‘rookie’ godine

Bojan Bogdanović u razgovoru za Croatiansports.com progovorio je o šansama hrvatske košarkaške reprezentacije na predstojećem Europskom prvenstvu, a i svoj glas za najboljega rookieja godina dao bi Dariju Šariću.

“Promijenilo se dosta. Od ekipe gdje smo bili najlošiji u ligi do jedne ekipe koja trenutno možda igra i najbolju košarku u NBA ligi i u sjajnom ritmu. Potpuno nova ekipa i drugi ciljevi”, rekao je Bogdanović o novom okruženju, prenosi HRT.

Najbolji hrvatski strijelac u reprezentaciji sezonu je počeo u Brooklyn Netsima, a pred kraj prijelaznoga roka razmijenjen je u Washington Wizardse.

Hrvatska trenutno ima šest igrača u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

“Imamo dosta NBA igrača, ali to opet ne daje nikakvu garanciju da ćemo nešto napraviti ili da daje garanciju da ćemo ući u borbu za medalje. Trebamo ići korak po korak, dosta će biti novih igrača, dosta mladih, ali uz dobar rad i ako dođemo svi zdravi, možemo se potući za neki bolji plasman nego što je to bio slučaj zadnjih godina.”

“Mislim da Šarić s ovom igrom koju prezentira poslije All-Stara apsolutno zaslužuje biti rookie godine, rekao je Bogdanović o tome tko je po njemu zaslužio nagradu za najboljega novaka godine.”

Pohvale na račun Zupca

O Ivici Zupcu, s čijim je Lakersima odigrao utakmicu, govorio je veoma pozitivno.

“Bit će dosta mladih igrača, među njima i Ivica zaslužuje svoje mjesto, dobiva sve više prilike u Lakersima, koju jako dobro iskorištava i mislim da je zaslužio biti unutra.”

“Trenutno u hrvatskom sportu ima mnogo sportaša koji dolaze s toga područja, imamo jako talentiranu djecu, visoku i nadarenu”, zaključio je Bogdanović o novinarevoj opasci o talentiranim sportašima iz Hercegovine.

“Super je to čuti od glavnoga igrača reprezentacije i to mi daje dosta samopouzdanja za pripreme, tako ću doći na pripreme i pokušati se izboriti za svoju poziciju i pomoći ekipi”, kaže Ivica Zubac o Bogdanovićevim pohvalama.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.