Grad i Civilna zaštita ŽZH kreću u nabavu vozila za širokobriješke vatrogasce

Vatrogasci

Na petoj sjednici Gradskog vijeća Široki Brijeg vijećnici su se dotaknuli teme voznog parka Vatrogasnog društva Široki Brijeg te problema s povećanjem požara u 2017. godini.

Portal Jabuka.tv je sredinom ožujka pisao o uvjetima u kojima rade širokobriješki vatrogasci te s kakvom opremom raspolažu. Tada smo istaknuli da pripadnici Vatrogasnog društva Široki Brijeg na intervencije idu vatrogasnim vozilom/cisternom koji datira iz davne 1978. godine.

Od mnogih obećanja u posljednjih nekoliko godina, izgleda da bi se jedno moglo ipak ostvariti. Naime, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević istaknuo je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća kako će se u što skorijem roku popraviti vozni park VD Široki Brijeg.

Sredinom ožujka smo doznali da Grada Široki Brijeg planira kupiti navalno vatrogasno vozilo (cisternu), a da Uprava civilne zaštite ŽZH planira širokobriješkim vatrogascima nabaviti interventno pick-up vozilo.

Konačno je ova informacija potvrđena te su iz Gradske uprave Široki Brijeg za portal Jabuka.tv potvrdili da je u tijeku utvrđivanje načina financiranja kupnje navalnog vozila te da će brzina realizacije ovisiti o natječajnoj proceduri.

Iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke potvrdili su za portal Jabuka.tv da je u tijeku procedura nabave interventnog pick-up vozila za Vatrogasno društvo Široki Brijeg dok će nam detaljnije informacije moći ustupiti uskoro te su naglasili da će javnost o svemu biti pravovremeno informirana.

I za kraj, Gradski vijećnici su također iskazali zabrinutost po pitanju povećanja požara u prva tri mjeseca 2017. godine te su apelirali na građane da ne pale vatru na otvorenome i da čuvaju zajednička prirodna dobra na dobrobit svih Širokobriježanki i Širokobriježana.

(www.jabuka.tv)
5 komentara

  • gdje je lova od vozila koje se trebalo kupiti za Jerkina mandata
    kolika su izdvajanja za cz
    koliko izdvajaju benzinske
    mozgovi su prekopali cijeli grad , nigdje šahta

  • daje sreće zupanija zapadno hercegovačka svakoj općini bi nabavila po po jedno vatrogasno navalno vozilo sto i po zakonu mora kako može hercegovačko neretvanska zupanija moze i nasa ali koće davat pare za ta vozila njima trebaju luksuzna dase vozikaju

  • Miro kupi vozilo od svoji para dvanest godina si na vlasti nesto uradi za ovaj grad kako je siroki posta grad nema vatrogasna kola.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.