SIPA u Ljubuškom ”češlja” račune i imovinu koju koristi sin Zdravka Mamića

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su u ponedjeljak ujutro pretrese objekata na tri lokacije na području Ljubuškog i Tomislavgrada po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH.

Aktivnosti se provode s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja dokumentacije i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno kazneno djelo iz članka 209. stav (3) KZ BiH ”Pranje novca”.

U tijeku su pretresi poslovnog i stambenih objekata koje koristi osoba inicijala M.M., a aktivnosti se poduzimaju po zahtjevu Republike Hrvatske za pružanje međunarodne pravne pomoći.

Kako doznaje Dnevni avaz iz izvora bliskih Tužiteljstvu BiH, SIPA pretresa imovinu koji koristi Mario Mamić, sin Zdravka Mamića, izvršnog dopredsjednika nogometnog kluba Dinamo Zagreb.

Mediji navode da je u tijeku provjera triju bankovnih računa, privatnog računa Marija Mamića, poslovnog računa njegove tvrtke Sport Servis MM iz Ljubuškog i računa 32-godišnjeg Marka Kravića, brata njegove supruge, koji je odgovorna osoba u toj tvrtki.

Po medijskim navodima, Mario Mamić na računu u jednoj banci u BiH ima nešto više od 300.000 eura, koje mu je uplatila njegova tvrtka Sport Servis MM, koja je uplate primala i od off-shore tvrtke Rasport Menagement AG iz Švicarske, preko koje se, prema USKOK-ovim optužbama, izvlačio novac iz Dinama.

Mariju Mamiću blokirana je imovina i bankovni računi u BiH čija je ukupna vrijednosti oko 2,6 milijuna maraka objavio je krajem prošle godine Jutarnji list.

Nakon realizacije navedenih naredbi, SIPA će Sudu BiH i Tužiteljstvu BiH dostaviti odgovarajuće izvještaje o poduzetim aktivnostima i privremeno oduzete predmete.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

  • sipa ima pravo da sumnja ali nemožemo LJUDE NAZVATI LOPOVIMA postoje državna tijela koja če utvrditi toćno stanje SVI IMAMO PRAVO SUMNJATI ALI TREBAJU ARGUMENTI I MISLIM DA JE GOSPODIN MAMIL sve radio po zakonu samo kao uspješan poslovni ćovjek je smetao jugoslavenima komunistima JER JE USPJEŠNIJI OD NJIH pa su mislili lako doči do Love

  • Zašto se ne provjere uplate i za NK široki i zasto ustvari država štiti kriminalce na vlasti i u opoziciji. Jednostavno zašto mali čovjek plati veliku prometnu kaznu i objave mu se puni podaci a veliki čovjek niti mu se naplati ta ista kazna čak mu se ispričava policija te ako se i za to sazna onda se stave inicijali. Alo dosta toga….tko god je čini zlo nek odgovara a tko će činiti u buducnosti neko zlo u startu ga pronaći i kazniti…. I adio

  • baš INTERESANTNO kako POLICIJA NE REAGIRA Vidim neku veče PREDPOSTAVLJAM POLICAJAC KAŽNJAVA U KLANCU zato što je stala par minuta na trotoaru ne znam ali vjerujem da je DIJEVOJKA IŠLA U TRGOVINU i to je ok ali INTERESANTNO NITKO NE KAŽNJAVA ONE NA BENZIJSKOJ CRPKI KOD IGRALIŠTA ŠTO SE RENOVIRA po sedam osam auta je parkirano na trotoaru gdje uistinu prolaze ŠKOLARCI I PJEŠACI gdje je dosta frekventno ali za njih NEMA KAZNI SVI SMO JEDNAKI SAMO SU NEKI JEDNAKIJI

  • Za – Marija neki policajci su vam na jedno oko dalekovidni a na drugo kratkovidni u klancu i pecari ,kao i na drugim mjestima i slucajevima.

  • Drugovi milicajci za početak naučite pravila za kretanje u kružnom toku.Svojim očima sam vas vidio stotinu puta kako izlazite iz kružnog toka ko papci, bez žmigavca.Sramota.Koga ćete vi kaznit nego stare žene.Zašto ne postave kamere tamo i ne kažnjavaju bilo koga ko ne poštuje to pravilo ali prije toga pregledat kako vozi milicija i za početak njih izbacit s posla.E onda će narod shvatiti da je vrag odnio šalu, a ne ovako vi se ponašate ko zadnje nepismene seljačine .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.