SIPA pronašla veću količinu falscificirane ‘Cedevite’

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u Brčko distriktu lišili slobode dvije osobe od kojih je oduzeta veća količina falscificirane “Cedevite” i folije za njezino pakovanje, javlja Fena.

Pretresima stana i drugih prostorija na tri lokacije koje su koristile osobe lišene slobode pronađeno je 58 paketa sa po 50 komada falscificiranih pakiranja cedevite od 15 grama čija je tržišna vrijednost procijenjena na 1.160 KM, te 856 kg folije sa otiskanim robnim žigom “Cedevite” za pakiranje od 15 grama čija se vrijednost ne može utvrditi bez procjene vještaka.

Prostim izračunavanjem utvrđeno je da se od navedene folije moglo proizvesti oko milijun pakiranja od po 15 grama cedevite, a u koje se moglo upakirati 15.000 kg cedevite u prahu.

Osobe lišene slobode, D.S. i M.R., nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uz izvještaj o postojanju osnova sumnje da su počinile kazneno djelo krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova, bit će predane na dalje postupanje Tužiteljstvu BiH, dok će oduzeta roba biti deponirana u depozit Suda BiH, javlja Fena.

Jučerašnja akcija, koja je završena sinoć, izvedena je po zahtjevu Tužiteljstva BiH i naredbi Suda BiH, a u suradnji sa policijskim službenicima Policije Brčko distrikta, priopćeno je iz SIPA-e.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.