Sestra Joze Leutara: “Pravda je spora, ali dostižna. Ne gubim nadu”

Navršilo se dvadeset godina od smrti tadašnjeg zamjenika ministra unutarnjih poslova Federacije BiH i predsjednika Županijske organizacije HDZ-a BiH Sarajevo Joze Leutara, a počinitelji i nalogodavci ovog ubojstva još uvijek nisu pronađeni.

Renata Jozić, nećakinja Joze Leutara, dok stoji pored njegovog groba na groblju Masline u Mostaru, s tugom u srcu ističe kako joj je baka umrla, a da nije dočekala pravdu za svoga Jozu, piše Faktor.

Pravda je kažu spora, ali valjda će biti dostižna. Vjerujem da će jednog dana biti uhićeni oni koji trebaju biti. Možda to bude tek za 10 godina. Do tada treba izdržati nekako, ističe Renata.

Iako je njegova sestra Mara Jozić polagala nade da će do 20. obljetnice bratove smrti istina izaći na vidjelo, to se nije dogodilo, no ne gubi nadu.

Osjećam se tužno i žalosno, kao da se jučer dogodilo, a ne prije punih 20 godina. Kažu vrijeme liječi rane, to nije istina, samo je teže. Nadam se, pravda je spora, ali dostižna. Vjerujem od prvog dana da pojedini ne spavaju mirno. Ništa im ne treba, samo da je savjest čista, ali njihova nije čista ni pred Bogom ni narodom.

Naroda se ne boje, a ni Boga, ali ipak, doći će vrijeme.

Ponosna sam na njega. On je bio pošten i pravedan čovjek. Samo sam njega imala. Ovo je zločin nad zločinima, drhtavim glasom, skrhana bolom govori Mara.

Atentat na Jozu Leutara izvršen je 16. ožujka 1999. godine u naselju Ciglane u Sarajevu. Od posljedica ranjavanja preminuo je 12 dana kasnije. S njim u vozilu je bio i Željko Ćosić, Jozin vozač i tjelohranitelj, koji je tom prilikom ranjen. Izaslanstvo Federalne uprave policije je položilo je vijence na mostarskom groblju Maslina.

(www.jabuka.tv)2 komentara

  • Draga moja Maro, mogu misliti kako vam je kao sestri gledati svih ovih 20 god. te likove koji nisu nista poduzeli da se rasvijetli taj gnusni zlocin,, teroristicki cin,,.. A kako ce se rijesiti kada su isti nalogodavci tog zlocina i dalje u vlasti i kontroliraju sve u drzavi. Na zalost pokojni Jozo je bio castan i posten covjek i kao takav im je smetao. Vjeruj te i danas bi im smetao i rijesavali bih se takvih i danas postenih, casnih ljudi ne birajuci sredstva. Pa imamo ubistva policajaca u Sarajevu i isto sve tapka u mjestu. Ocito su i ti posteni policajci nekome zasmetali, nesto uradili ili znali sto nisu trebali po misljenju nekih mocnika, kriminalaca koji imaju uporiste i u vlasti i institucijama drzave. Zalosno ali istinito…)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.