Čović, Izetbegović i Špirić: Intenzivirati rad na izmjeni Izbornog zakona

Članovi Kolegija Doma naroda, predsjedatelj Bakir Izetbegović i zamjenici predsjedatelja Dragan Čović i Nikola Špirić razgovarali su danas sa šefom Misije OESS-a u BiH Bruceom Bertonom.

Veleposlanik Berton posebno se zanimao za proces formiranja vlasti u Bosni i Hercegovini. Kao prioritete u angažmanu Misije OESS-a u BiH istaknuo je asistiranje u otklanjanju problema u procesu obrazovanja, razvoju demokracije i borbi protiv korupcije.

Članovi Kolegija iznijeli su nepodijeljen stav o potrebi traženja rješenja kako bi se što prije uspostavilo Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i radna tijela Parlamentarne skupštine BiH, čime bi se stekli uvjeti da se pokrenu reformski procesi i rješavaju brojna otvorena pitanja.

Izetbegović, Čović i Špirić su istaknuli da je bitno intenzivirati rad na izmjeni izbornog zakonodavstva u BiH kako bi usklađivanje sa odlukama Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava bilo okončano prije izborne 2020. godine.

U tom, ali i u drugim procesima, rečeno je danas, neophodno je intenzivirati politički dijalog. Članovi rukovodstva Doma naroda zahvalili su Misiji OESS-a na podršci i pomoći u razvoju demokratskih procesa u Bosni i Hercegovini i izrazili nadu da će ona takvu ulogu zadržati i u budućnosti, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću PSBiH.

(Fena)


4 komentara

  • Od reformi ovim nasim dragim vodama ostalo je da pokradu jos sto imaju , da opustose drzavne firme jos koliko mogu i da ih takve predaju u ruke opet onim koji ce njih za do nagraditi… Da ima pravne drzave vecina ovih politicara bi bila u zatvoru a ne prodavali maglu o nekim reformama. Pa ovi sti nas ,, reformisu,, vec 20 god. I vise i vidimo gdje smo…

  • E moj narode,hrvatski,srpski i musimanski!Jadna smo mi stoka sitnoga zuba,a vode nas tri(3) najveca NECOVJEKA na svijetu!Nisu oni ni HRVAT,SRBIN,MUSLIMAN,ne nisu!Oni se cak ne mogu ni nazvati tim imenom jer to ne zasluzuju!Oni su samo tri (3) Lopova kriminalca lazova koji ce uci upisani u ljudsku povijest kao takvi!Evo procitah Norveski ministar podnio ostavku zbog neke zenine pizdarije,a nasatrojka 20 i kusur godina laze krade pravi pizdarije i jos se ponose tim!A mi glasmo za njih ko ludi ludovi!Izborni zakon!?Evo danas je 29.3.2019g i upamtite da ce i iduci izbori biti po sadasnjim pravilima!E MOJ NARODE HRVATSKI I OPET CE VAM BOSNJACI IZABRATI VODJU!Kako?Zahvaljuci izbornom zakonu i sadasnjem vodji!Ali nas je sve manje tako da nam NECE ni trebati vodja!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.