Sedam trikova koji će vam pomoći da manje jedete i suzbijete osjećaj gladi – Jabuka.tv

Sedam trikova koji će vam pomoći da manje jedete i suzbijete osjećaj gladi

Dijete mogu biti vrlo naporne i dugotrajne te često tijekom njih osjećate glad. Ali imamo dobre vijesti za vas: internet je krcat malim trikovima koji vam mogu pomoći da smanjite apetit.

1. Jedite jače začinjenu hranu

To je vrlo jednostavan trik koji pojačava okus vaše hrane i smanjuje apetit.

Otkrili smo da konzumiranje crvene paprike može pomoći u upravljanju apetitom i sagorijevanju više kalorija nakon obroka, posebno osobama koje ne konzumiraju ovaj začin redovito, tvrdi jedno u nizu istraživanja.

2. Pijte iz visoke čaše

Ako nikako ne možete bez soka i zaslađenih pića, naspite ih u visoke, a uske čaše te im dodajte led. Tako ćete imati dojam da je čaša punija, ali i da ste popili više.

3. Uživajte u pepermintu

Miris i okus paprene metvice mogu pospješiti mršavljenje pa stručnjaci savjetuju da kupite svijeću s aromom mente ili popijete neki ukusni čaj od mente tijekom dana.

4. Jedite rukom koja nije dominantna

Ovo bi mogao biti pomalo izazovan zadatak, ali tako ćete jesti sporije i manje.

5. Kupite set šarenih tanjura

Jedno istraživanje sugerira da je kontrast boja između vaše hrane i tanjura ključan za manju konzumaciju hrane. Iako još uvijek nije sasvim jasan razlog, druga istraživanja otkrila su da ljudi koji jedu s crvenih tanjura konzumiraju manje hrane općenito, prenosi Index.

6. Kupite manje tanjure

Ako pretjerate s posluživanjem velike količine hrane, vrlo je vjerojatno da ćete se i prejesti. Mali tanjuri podrazumijevaju i manje porcije.

7. Svaki obrok započnite čašom vode

Simptomi dehidracije mogu biti ono što uzrokuje osjećaj gladi. Konzumiranje puno vode i biljnog čaja pomoći će vam da budete zadovoljni tijekom dana. I srećom, voda je jedno od rijetkih pića koje možete konzumirati koliko želite, bez brige o unosu kalorija.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.