Sedam novih disciplina na ZOI 2022. u Pekingu

Sedam novih disciplina dodano je u program Zimskih olimpijskih igara 2022. godine, kojima je domaćin Peking, a s ciljem što veće zastupljenosti sportašica.

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odobrio je da se u program ZOI 2022. uvrste ženski bob jednosjed, skokovi na velikoj skakaonici u skijanju slobodnim stilom u obje konkurencije, mješovita štafeta u brzom klizanju na kratkim stazama te mješovita ekipna natjecanja u skijaškim skokovima, skijanju po grbama i snowboard crossu.

Dodavanje ovih disciplina za Peking 2022. pokazuje našu predanost ideji da u program Olimpijskih igara uključimo što više mladih te ga prema zastupljenosti spolova još više uravnotežimo, izjavio je u priopćenju sportski direktor MOO-a Kit McConnell

Zastupljenost sportašica ovom će odlukom biti povećana na 45,44% sa 41% koliko ih je bilo na ovogodišnjim ZOI u Pyeongchangu.

U 46 disciplina trebala bi nastupiti 1314 sportašica. Na ZOI u Pekingu maksimalan ukupan broj sportaša i sportašica trebao bi biti 2892.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.