SDP BiH napao SDP Hrvatske jer je bio protiv Rezolucije o BiH: “Tonete sve dublje”

SDP BiH napao je imenjaka iz Hrvatske, stranku koja je posljednjih godina, napokon, razumjela politički realitet Bosne i Hercegovine, shvativši što se krije iza ideje “građanske BiH”.

SDP BiH nazvao je sramotnim poteze zastupnika SDP-a Hrvatske Romane Jerković, Predraga Freda Matića, Biljane Borzan i Tonina Picule, koji su glasali protiv usvajanja Rezolucije o Bosni i Hercegovini Europskog parlamenta, prenosi Dnevnik.ba

Kažu da je SDP Hrvatske godinama na tragu razmišljanja i uvjerenja svog bivšeg predsjednika Zorana Milanovića koji, njihov je stav, već zadugo, a to čini i sada, BiH promatra kao skupinu plemena.

Stoga je potpuno jasno zašto podržavaju HDZ Bosne i Hercegovine i njihove nazadne ideje o legitimnom predstavljanju naroda, što HDZ godinama pokušava nametnuti, ucjenjujući sve one koji su jasno i glasno stali u obranu građanskog koncepta Bosne i Hercegovine, kažu iz SDP-a BiH.

Dodali su da im je jasno da je SDP Hrvatske u posljednjoj dekadi skrenuo udesno, nadajući se da će time pridobiti barem šačicu glasača desnice, ali kako iz godine u godinu sve dublje tonu tražeći se u desnom glasačkom tijelu, nije im jasno zašto ne odustanu od tog koncepta.

Koncept, za koji smo se nadali da će biti napušten izborom novog predsjednika SDP-a Hrvatske Peđe Grbina, koji je jedini godinama ukazivao na pogubnu politiku Milanovića spram BiH. Međutim, očigledno je da je nastavio njegovim koracima, pod pritiskom socijaldemokratskog desničara Tonina Picule, naglašavaju iz SDP-a BiH.

U zaključku su pozvali “višedesetljetne partnere i prijatelje iz SDP-a Hrvatske da prestanu s praksom miješanja u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine i odustanu od desničarske politike, čime će sigurno poboljšati svoj politički status u Hrvatskoj”.

(www.jabuka.tv)
19 komentara

 • SDP BiH i SDA su isto. I jedni i drugi rade na oduzimanju prava Hrvata BiH a u tome ih pomažu zeleni i crveni iz Evrope. Ne zaboravite, bez Daytona neće bit ni BiH.

  • SDP BiH je zeleno krilo SDA, a jedni i drugi su bliski ISIL – ovcima, šovinizmu i terorizmu. I Komšić je ista vrsta, on je i počeo svoju političko – muslimansku karijeru u SDP.

 • Moj Nikšiću u HR samo je jedan narod a ostali manjina a u BIH tri naroda po ustavu i kad to shvatite zemlja će krenuti naprijed a ovako će se mrcvatiti još sto godina i bit će isto ali zapamtite ništa ne možete uraditi bez promjene ustava a u ustavu piše TRI KONSTUTIVNA NARODA i sve ostalo je demagogija i kad to shvatite bit će ok a dotle će dosta gohvana iz Konjica proći Neretvom

  • Od vaše “građanske” opcije nikad ništa neće biti. “Građanska” je samo muslimanska verzija stvaranja zelene džamahirije i pomoćno sredstvo za stvaranje jednonacionalne Muslimanije. No pasaran, gadovi jedni balijski!

 • Prije će Neretva poteći prema Sarajstanu nego će islamisti, bili oni sda, sdp, sbb ili ini, prihvatiti ravnopravnost drugih.

 • Nikšiću, đubre jedno zločinačko! Gdje ti je daidža ratni zločinac i koljač, koji je puno zla nanio Hrvatima iz Konjica. A ti si poznati lopov i kriminalac, koji se bogatio na gradnji auto – ceste. Sve se zna Nikšiću. Dolijat ćeš kad tad džukelo.

 • Nesto vi svi u B i H sve bolje znadete, gdje vam se to vidi? Upravo to sto trenutno radite idealno je za raspad prisilno skovane, nazovi, drzave.

 • Nasljednici komunista,
  pa im prošlost nije čista.
  Razbojnici kvaronog soja
  u BiH s mirisom loja.
  Živa stoka – čudne vrste
  svi imaju krvave prste.

 • Bošnjaci nastavljaju ići odličnim smjerom za nas Hrvate. Samo dajte. Gore za nas bi bilo da se čuje glas normalnih Bošnjaka. Ovako će ove budale konačno razvaliti ovu lakrdiju od države

 • SDP RH tone sve dublje po ovom balidtanu zato sto traze da sva tri konstitutivna naroda i ostali budu ravnopravni i jednaki na citavom prostoru BiH. Da svaki narod bira svojega prestavnika kako nalaze Dejton, Ustav i presuda Ustavnog suda. I vidi cuda ovi ekstremisti pjene i likuju a dok oni dokidaju sva prava hrvatima u Federaciji, srbima i ostalima. Jer za njih su podobni samo oni poslusni koji du zeleniji i vise desno od njih samih. Komsic je idealan primjer gradana. Gradana koji laje po hrvatima koje prestavlja po srbima a vidi cuda u bosnjaka ne vidi nikskav ptoblem. Zlocini bosnjaka nad hrvatima i srbima ne podtoje, ptoblemi na KSCU nema ih, kriminal sa raspiratorima za njega nevidljiv, diplome Mehmedagica, Osmice, Sabije nisu problem, Srednja skola Marine Sopte kao Veleposlanice super pozeljno. I to je tajgradanski svijet bosnjaka…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.