SDA ponovno zove DF i prijeti

”Trenutno najbitnije imati potrebnu potporu za reformski proces i najvažnije je prihvatiti agendu koja je nažalost odgođena u četvrtak i krenuti s implementacijom brojnih zakona koji su sadržani u njoj”, kazao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Na pitanje može li se trenutna situacija u vlasti na federalnoj razini odraziti na državnu, Izetbegović je kazao kako misli da su “na toj razini stvari mnogo stabilnije nego na razini Federacije BiH”.

Komentirajući ponašanje četiri zastupnika SDA u državnom parlamentu Izetbegoviće je uoči današnje sjednice Predsjedništva te stranke kazao da ne očekuje dalje osipanje unutar SDA.

”Nadam se da će proći ozlojeđenost nekolicine ljudi, jer u životu treba znati pobjeđivati, ponekad i ne pobjeđivati a stajati uz svoju stranku i stabilnost ove države. Mislim da će to kod njih prevagnuti, to su naši višedecenijski ljudi”, kazao je Izetbegović.

Naime, Predsjedništvo SDA je najoštrije osudilo uhićenje zapovjednika Armije RBiH Nasera Orića u Švicarskoj, po potjernici Srbije.

Nakon sjednice priopćeno je kako je uhićenje uslijedilo “nakon što je Srbija zloupotrijebila poziciju subjekta međunarodnog prava, jer je potjernica izdana unatoč tome što je Naser Orić pred Međunarodnim sudom za ratne zločine oslobođen svih optužbi i protivno zaključenom bilateralnom sporazumu između BiH i Srbije”.

SDA tvrdi kako je naročito zabrinuta zbog ponižavajućeg načina na koji su švicarske vlasti lišile slobode i tretirale Orića i predstavnike izaslanstva načelnika Općine Srebrenica Ćamila Durakovića i potpredsjednika Općinskog Vijeća Hamdiju Fejzića.

SDA smatra da je planirana sutrašnja posjeta predsjednika Srbije BiH snažno opterećena nezakonitim uhićenjem Nasera Orića te su podržali stav bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da se posjeta odgodi.

Predsjedništvo SDA smatra da Vlada i Parlament FBiH moraju nastaviti s radom u punom kapacitetu bez obzira na podnesene ostavke ministara Demokratske fronte u Vladi.

”Građani i europski put BiH ne smiju biti taoci ni jedne politike, niti ispaštati zbog ponašanja bilo koje političke stranke”, ističe se u priopćenju SDA.

Predsjedništvo SDA poziva ministre iz DF-a “da još jednom razmisle šta za stabilnost u zemlji znače njihove ostavke, te da korigiraju svoje odluke.

”U protivnom bit će odgovorni za sve eventualne negativne posljedice”, naveo je SDA.

(Bljesak.info)
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.