Ostojić: Akreditacijom se jača potencijal za suradnju s europskim sveučilištima

Rektorica Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ljerka Ostojić kazala je kako oduka o akreditaciji Sveučilišta u Mostaru potvrda da Sveučilište ispunjava kriterije koji su usklađeni s europskim standardima i smjernicama za osiguranje kvalitete u visokom obrazovanju

”Ovo je dugo očekivana i službena potvrda kvalitete našeg Sveučilišta, zajedničkog djelovanja svih fakulteta, svih djelatnika, sadašnjih i bivših studenata”, naglasila je rektorica Ostojić u intervjuu za Večernji list komentirajući rešenje o akreditaciji.

”U praksi se ovime svakom našem studentu osigurava jednaka vrijednost diplome s ostalim europskim sveučilištima, a svim našim djelatnicima jača potencijal za razne oblike suradnje s europskim sveučilištima”, navodi rektorica Ostojić.

Sveučilište u Mostaru dobilo je rješenje o institucionalnoj akreditaciji od strane Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a na preporuku Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete Bosne i Hercegovine. Preporuka je izdata na temelju mišljenja Povjerenstva stručnjaka u kojem sudjeluju predstavnici akademske zajednice, studenata, tržišta rada te međunarodni stručnjaci, a koje je imenovala Agencija.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • NAVEDITE PAR PRIMJERA ŠTO PRAKTIČNO ZNAJU VAŠI STUDENTI KADA DOBIJU DIPLOMU AKO NE GOVORIM ISTINU KAKO PROPADA CIJELA DRŽAVA A VIŠE IMAMO TKZ FAKULTETIJA NEGO SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE KOME VIŠE ISPIRETE MOZAK JELI VAM BRANO MARKEĆ PREDAJE MARKSIZAM ODANI TITOV PIONIR VIDITE SA KOLIKO JE GODINA UPISAN U PARTIJU A DANAS VIŠE PAŽNJE POSVEĆUJE SVOJOJ PRIVATNOJ FIRMI NEGO ONOME GDJE JE ZAPOSLEN OSIGURAN I RADI NA VIŠE FAKULTETA VIDITE MU IMOVINSKU KARTICU KADA JE PO PARTIJSKOJ LINIJI SA ZAVRŠETKOM FAKULTETA DOBIO MJESTO DIREKTORA ROBNE KUČE U ŠIROKOM ZA ČETERI GODINE DOBIJE STAN U MOSTARU NA SVOJE IME I DANAS DRMA MOSTAROM VIDITE MU DANAS IMOVINSKO STANJE VIDITE KOLIKO GA JE BOLJE PARTIJA EDUCIRALA OD FAKULTETA

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.