Željko Bogut pobjednik tradicionalnog šahovskog turnira u Čapljini

Rekordnih 46 sudionika imao je 5. međunarodni šahovski turnir ”Lipanjske zore” koji je odigran u restoranu ”Staklo” u Počitelju.

Pobjednik je međunarodni majstor Željko Bogut iz Širokog Brijega, koji je iz 9 partija osvojio 8 poena.

Drugi je međunarodni majstor Ivan Galić iz Hrvatske sa 7 poena. Treći Božo Marić iz Crne Gore osvojio je 6,5 poena, kao i internacionalni majstor Vitomir Arapović na četvrtom, te jedini velemajstor na turniru, Milan Vukić na petom mjestu.

Dalje od šestog do osmog mjesta sa po šest poena slijede – Paviša Viskić, Nikica Vego i Emir Lizde.

Među prvih deset koji su dobili prigodne nagrade, još su Atif Dumpo na 9. i Ekrem Koso na 10. mjestu sa po 5,5 poena.

Uz desetoricu prvoplasiranih, nagrade su još dobili Sanja Marić kao najbolja šahistkinja koja je u ukupnom poretku bila 24. s 4,5 poena, zatim Milan Jovičić koj ije osvojio 14, mjesto s 5,5 poena.

Najbolji do 18 godina bio je Ivan Sesar, koji je u ukupnom poretku bio 17. sa 5 poena, dok je najbolji do 16 godina, Ante Pehar (27. mjesto – 4,5 poena).

Nagrade je dobila i najuspješnija trojka ŠK Čapljina, Emir Lizde, koji je u ukupnom poretku bio osmi, zatim Zvonimir Karlović i Vladislav Prskalo koji su se plasirali na 18., odnosno 19. mjesto.

Od šahista bez rejtinga, najdalje je dospio Šemso Ćatić koji je s 5,5 poena osvojio 13. mjesto.

Šahiste su na otvaranju turnira pozdravili predsjednik Šahovskog kluba Čapljina Vladislav Prskalo, kao i predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne i Željko Bogut i načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

”Iznimna mi je čast biti ovdje danas s vama, jer kad bilo koji klub organizira šahovski turnir to je na veliku koristi Šahovskom savezu Herceg-Bosne pa tako i cijelom šahovskom svijetu u BiH.

Želim ovdje također istaknuti da od reaktiviranja u proteklih par godina čapljinski šahovski klub doista pokazuje da je ozbiljan klub koji daje veliki doprinos u radu i razvoju Šahovskog saveza HB”, poručio je predsjednik Šahovskog saveza Herceg Bosne Željko Bogut.

”Hvala svima što se odazvali pozivu da sudjelujete na ovom našem turniru, govornici su prije mene pozdravili visoko rangirane, a ja cu na poseban način pozdraviti ove mlade snage, jer njima treba dati posebnu podršku.

Pobjednicima čestitam, i naravno, svima vama poziv da nam se na turniru pridružite i iduće godine”, poručio je načelnik opčine Čapljina Smiljan Vidić.

(www.jabuka.tv | Foto: Zdravko Jakiša)

3 komentara

Komentiraj: