SDA: Nerazumna odluka ministara iz HDZ-a usmjerena protiv oporavka bh. turizma

Nerazumna i potpuno neobjašnjiva odluka HDZ-ovih ministara u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine da glasaju protiv olakšavanja viznog režima građanima Kraljevine Saudijske Arabije, nanosi višemilijunsku štetu bh. turizmu, priopćeno je iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Iz SDA poručuju da unatoč činjenici da je bh. turizam na koljenima tijekom pandemije i vapajima Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, turističkih udruženja iz cijele zemlje, molbi aviokompanija, hotelijera i investitora, HDZ-ovi ministri su glasali protiv odluke, te izravno naštetili svim građanima BiH.

Dok jedna bogata Švicarska, putem turističke organizacije i veleposlanstva, vodi kampanju i poziva arapske turiste da dođu u ovu zemlju, HDZ svojim nerazumnim odlukama ostavlja BiH bez milijuna maraka. Imajući u vidu da su građani Kine i zemalja Južne Amerike, poput Brazila i Argentine, izuzeti od viznog režima za ulazak u našu zemlju, protivljenje HDZ-ovih ministara se može objasniti na dva načina – ili svjesno rade protiv bh. turizma ugrožavajući tisuće radnih mjesta ili je njihova odluka plod islamofobije, stoji u priopćenju SDA.

Navode da je protivljenje HDZ-ovih ministara još nerazumnije ako se uzme u obzir činjenica da Odluka predviđa da se državljani Kraljevine Saudijske Arabije izuzimaju od obaveze pribavljanja viza u razdoblju od 15. svibnja do 15. listopada u kalendarskoj godini, s dužinom boravka maksimalno do 30 dana, te da moraju predočiti dokaze o uplaćenom turističkom aranžmanu i povratnu avionsku kartu.

SDA poziva HDZ da ne politizira jednu racionalnu odluku, za koju su pribavljena mišljenja svih nadležnih institucija, te da prestane raditi protiv vlastite države, jer će snositi isključivu odgovornost za gubitak radnih mjesta u sektoru turizma, ali i višemilijunsku štetu u proračunima u Bosni i Hercegovini.

Vijeće ministara odbilo promijeniti uvjete za ulazak stranaca u BiH

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Hajde se vi svi dogovorite na jednom sastanku,da svi koji ste na političkoj sceni date ostavke i lagano odete u zaslužene mirovine.
    Pa da se lijepo izaberu mladi,pošteni,skolovani ljudi i da rade u interesu naroda i države a ne sebe.
    ZAKON se mora postaviti kao prioritet broj 1.Tko ukrade 1 KM lijepo ga pitaš s kojoj si rukom ukrao i eto ga.Ne može ovdje drugačije.

    • Tako je…samo pajdo prije ce ti izrast ona stvar ma prknu neko ce oni milom otici…mislim da je vrijeme za silu…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.