Sattler boravio u Tomislavgradu i Livnu

Šef Izaslanstva Europske unije i specijalni predstavnik EU u BiH Johann Sattler posjetio je u petak Tomislavgrad i Livno.

U Tomislavgradu je s čelnicima izvršne i zakonodavne vlasti Hercegbosanske županije (HBŽ) razgovarao o procesu pristupanja EU, strateškom razvoju te financiranju projekata uz podršku EU, ali i o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Sattler je održao radni sastanak s predsjedateljem Skupštine Jozom Ćosićem, zamjenicima predsjedatelja Skupštine Draganom Damjanović i Arifom Kovačevićem te s predsjednikom Vlade HBŽ-a Ivanom Vukadinom.

Sattler je u izjavi medijima istaknuo mogućnosti razvoja turizma, poljoprivrede i zelene energije na ovom području.

Otvoreno tržište Europske unije i veće mogućnosti su potencijal koji se treba iskoristiti za razvoj države, kazao je Sattler.

Na kraju je poručio da će predstavnici Europske unije uvijek biti potpora na putu ka EU.

Predsjedatelj županijske Skupštine Jozo Ćosić je kazao kako su razgovarali o izmjenama Izbornog zakona BiH, koje bi, kako je kazao, trebale uvesti transparentnost i integritet u izborni proces.

Samim tim izabrani dužnosnici bit će legitimni i stvarni predstavnici naroda u tijelima vlasti. Potpora Europske unije u tom procesu je najveća moguća pomoć u sadašnjem trenutku, zaključio je predsjedatelj Skupštine Jozo Ćosić.

Predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Vukadin je rekao kako je Bosni i Hercegovini mjesto u Europskoj uniji i dodao kako je Vlada napravila sve korake koji su bili potrebni u ovoj fazi te da će uraditi sve što im je u nadležnosti da se ubrza proces pristupanja Europskoj uniji.

Nakon sastanka održana je I. posebna sjednica Skupštine Hercegbosanske županije na kojoj su nazočili zastupnici u Skupštini te ministri u Vladi Hercegbosanske županije. Bila je to prilika za politički dijalog tijekom kojeg se govorilo o procesu pristupanja EU te obvezama županija u procesu.

Nakon Tomislavgrada, Sattler je otputovao u Livno gdje je posjetio Franjevački muzej i galeriju Gorica.

(Fena)

1 komentar

  • Ponovo ugostili diplomata krvnicke tvorevine zvane EU. U Gruziji priti ta gamad prijesjedniku sto je se suprostavio sirenje te bagre i americke geopolitike na Gruzijskom tlu. Sprite mu da ce mu se ista stvar desiti stvar kao slovackom predsjednikom Fico.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.