Bećirović: Rezolucija o Srebrenici jedna je od najvažnijih pobjeda BiH u 21. stoljeću

Predsjedavatelj Predsjedništva BiH Denis Bećirović kazao je kako je usvajanje Rezolucija o Srebrenici jedna od najvažnijih diplomatskih i političkih pobjeda Bosne i Hercegovine u 21. stoljeću.

Podsjetimo, u četvrtak je u Generalnoj skupštini UN-a usvojila prijedlog kojim će se 11. srpnja obilježavati kao Međunarodni  dan sjećanja i obilježavanja genocida 1995. u Srebrenici.

Od ukupno 193 države koje su glasale, za usvajanje Rezolucije bile su 84, suzdržano ih je bilo 68, a 19 država, među kojima je i Srbija bilo je protiv.

Mnogi su mislili da nikada nećemo dočekati ovu Rezoluciju u UN-u. Nakon niza neuspjelih pokušaja uspjeli smo. Iza ovog uspjeha stoji dobro osmišljen i predan rad. Uložili smo ogroman trud, znanje i energiju. Bili smo u potpuno neravnopravnoj poziciji u odnosu na neusporedivo brojnije diplomacije Rusije, Srbije, Sjeverne Koreje i nekih drugih zemalja.

Ipak, u suradnji s našim saveznicima pobijedili smo. Nažalost usvojena Rezolucija je mala satisfakcija obiteljima žrtava genocida. Njihovu patnju i bol ne može zamijeniti ni jedna rezolucija ni sudska presuda. Zato i sada trebamo biti dostojanstveni i odmjereni u izjavama. Na želimo likovati i slaviti zbog ovog ogromnog diplomatskog uspjeha, kazao je Bećirović na konferenciji za medije održanoj u petak u Sarajevu.

Bećirović je zahvalio državama koje su podržale Rezoluciju, a govoreći o suzdržanim zemljama istaknuo je da i one ne negiraju presude sudova UN-a.

Zahvaljujem svim državama članicama UN-a koje su glasale za ovu Rezoluciju. Rezultat glasanja u Generalnoj skupštini UN je iznad naših očekivanja, s obzirom na to da znamo s kakvom snažnom diplomatskom mašinerijom smo se suočili, 84 glasa za i samo 19 protiv je velika i uvjerljiva pobjeda.

Važno je također reći da 68 glasova uzdržanih ne negiraju presude sudova UN. Mnogi od ambasadora ovih država to su mi i direktno rekli. I ove države će također obilježavati 11. srpnja kao Međunarodni dan sjećanja i obilježavanja genocida u Srebrenici, naglasio je Bećirović u svom obraćanju medijima.

BiH šalje prosvjednu notu svim državama koje su bile protiv Rezolucije

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

16 komentara

 • Dezerter prica o nekoj pobjedi. Becirovica okrenite se ekonomiji, osiguraj te vece place radnicima i penzije penzionerima. Te isprazne floskule, trovanje naroda mrznjom i za to skupljanje jadnih pojena okaci macku o rep. Smradu pokvareni. Opet da zapuca ti i tvoja obitelj, djeca bi bili na sigurnom ili bi opet pobjegli vani a sirotinja da gine. Uzmi pusku i ti i Dino Konakovic i Bakir, Suljagic, Reuf i sa Dodikom, stevandicem i njima slicnim obračunaju te se konacno sve vam jebem pokvareno, podlo… Ne truj te narod vise. Narod preživljava sa 500-1000 km a vi raspirujete mrznu sa placom 7-10 tisuca km. Dubradi pokvarena. Vama je stalo do mrtvih srebrenicana koje je Alija prodao onoliko koliko je stalo i Dodiku do njih i njegovih srba obicnih ljudi. Fuujjj. Lesinari pokvareni..!

 • Lešinarenje i politicko skupljanje pojena na žrtvi i nakon 30 god. Kako su srbi počinili genocid tako i ove bosnjacke patriote cine isti zlocin nad mrtvim zrtvama nesretnog rata. Svi koji su se okoristili o Srebrenicu i stotine milijuna pomoci na Srebrenicu zive daleko od Srebrenice. Suljagic, Reuf, Munira, Naser Oric itd. Neka saberu svoju imovinu i neka kazu od cega su to stekli. A jadni bosnjaci tko i srbi koji zive u Srebrenici jedva prezivljavaju dok ovi politicari truju narod i pozivaju i prizivaju opet nerede, ratove…

 • Smrad veci od Bakira. Kad ne znas nista pametno uraditi onda ide prica Srebrenica, genocid, secesija, rat itd. Sve patriote na baterije. Nitko rata niti je vidio ni osjetio. A svi se na nesretnom narodu koji je stradao obogatili… Je li ovo tema za predizbornu kampanju za lokalne izbore. Dubradi sramite se…

  • Šta znači pravi Hrvat u RH ? Hrvati u dijaspori nisu pravi Hrvati ? Postoji li pravi i krivi Hrvat ? Denise objasni nam koji nismo u RH šta si svojim komentarom htio reći , pliz

 • Kako bi bilo da šupak naredi Ministru ili direktoru Fed.Mio-Pio da ne potkradaju konstantno ljude kad se ide u starosnu mirovinu kod obračuna iste jer recimo ako ste rođeni 1.12. I nemate dovoljno staža oni vam uopće ne priznaju tih 11 mjeseci zbog tog jednog mjeseca..kao nemate tu cijelu godinu.Pa kreteni jedni nije nitko kriv sto je rođen taj ili neki drugi dan..po toj logici ,njihovom zakonu i pravilniku svi bi trebali imati rođendan 1.1.
  Kreteni jedni nesposobni i pokvareni gdje završe novci koje sam uplatio u MIO za tih recimo 11.mjeseci?
  Ljudi imaju problem i onda traže da se prijave kod nekoga, najčešće fiktivno , daju novac tome ko ih prijavi za taj mjesec da uplate za njih kako im ne bi propala godina.Halo kretenu boli nas kuki za tvojim sranjima,rezolucijama..revolucijama prestanite krast narod mater vam j..em u p..ku.

 • Ima utvrđena definicija što je genocid i ako će se neko pridržavati te međunarodno utvrđene definicije onda Srebrenica nikako nemože biti okarektizovana kao takva odnosno onda je svaki zločin u biH bio genocid. Nema razlike jeli negdje ubijeno 100 ili 10000 ljudi. Nažalost je danas došlo vrijeme dase ono crno na papiru nepoštuje i predstavlja kako nekom u tom momentu paše. Srećom da su brojke utvrɗene pa se nemože više manipulirati njima inače bi muslimani s vremenom počeli uveličavati žrtve isto ko što to čine srbi u jasenovcu svo ovo vrijeme. Obična jeftina politika bez pravog osjećaja za žrtve.

 • Politicari ovi bosnjacki a i srpski su obicne hijene koje su nanjušili kes na prici o rezoluciji. I sada svatko od njih gleda koliko prigrabiti sebi na popularnosti. A to rade tako sto djele zemlju , truju narod i pustose proracun. Obicni bosnjak, srbin rudar, radnik, penzioner od ovog nema nosta. Moze samo neka sirotinja stradati gdje je u manjini srbin ili bosnjak , njihove porodice. A ovi huškači, promicatelji zla, mrznje hodaju pod pratnjom policije i pod zaštitom sluzbi koje opet narod placa. A oni su kao nesto bitni. Pa oni koji su Srebrenicu prodali, izdali i ovi koji su počinili genocid su potpuno ista govna, neljudi, gamad….

 • Becirovic je patriota za bosnjake tko Zelenski za Ukrajince. Neka se vrati film u Ukrajini unazad dvije godine i neka narod Ukrajine vidi tko gine, za koga, zasta a tko je postao milijarder. Neka vide gdje su im ratni profiteri , tajkuni a gdje sirotinja. Tako je i kod nas bilo devedesetih. I cudno je da narod opet nasjeda na ove price ovih pokvarenih zlih ljudi. Politicari i tajkuni nikada ni u ratu nisu ginuli, niti ce naprotiv bogate se brže za 1000 puta nego u miru. Narode pamet u glavu i ne dozvolite da ičije djete vise ikada pogine za ove zle ljude. Ma kome oni pripadali. Bio to bosnjak, srbin, hrvat. Svi su oni isti.

 • Bošnjaci su Hrvati s tim prezimenom,ovi su muslimani-poturice…za sve vas koji ih zovete Hrvatskim prezimenom a ne bi trebali..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.