Sarajevski bend Činčila objavio je novi spot za pjesmu “Bez oblika”

Sarajevski alternativni bend Činčila je nakon uspješnih singlova “Egomanijak” i “Marš na Mars”, objavio još jednu pjesmu sa svog nadolazećeg albuma, koji će biti objavljen pod izdavaštvom Lampshade Media.

Ovog puta je u pitanju pjesma “Bez oblika” koja je, kako je to i ranije bio slučaj sa ovim bendom, ispraćena vrlo zanimljivim video spotom koji možete pogledati na poveznici ispod.

Pjesma “Bez oblika” prenosi poseban umjetnički doživljaj i poručuje da ništa u univerzumu ne ostaje u prvobitnom obliku. Protokom vremena i slijedom različitih okolnosti i ljudi se konstantno mijenjaju. Ljudsko duhovno i materijalno podliježu istim univerzalnim principima, samo je promjena konstantna i vječna. Zbog toga smo i mi ljudi, iako to nije naše svakodnevno viđenje, u stvari “bez oblika”,  izjavili su o novom singlu članovi sastava Činčila.

Vizualni identitet benda Činčila je nešto na što oni jako obraćaju pažnju te su i ovog puta otišli korak dalje nego prethodnog, a atmosferu pjesme pretočili u sliku.

Video spot je tako koncipiran da kroz ritualni umjetnički performans potencira tematiku duhovnog iscjeljenja i oslobađanja, izjavio je frontmen benda Činčila, Vanja Solaković i dodao da je pored članova benda u izvođenje performansa uključen i akademski slikar Amel Hodžić, čiji je rad od početka bio i sama idejna srž spota.

Snimanje i režiju potpisuju Lamia Šabić i Šejla Lajlani, dok je montažu radila Sajra Subašić.

Drugi po redu studijski album benda Činčila bit će objavljen ove godine, a članovi benda nam prije objavljivanja albuma obećavaju još vrhunskih audio-vizualnih singlova.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.