Sarajevo: SIPA uhitila Kenana Kršu zbog terorizma

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu ujutro na području Sarajeva slobode lišili osobu inicijala K.K. (1976.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz člana 202d. stav (2) KZ BiH u vezi s kaznenim djelom iz člana 201. KZ BiH ”Terorizam”.

Navedena osoba sumnjiči se da je sudjelovala u određenim aktivnostima koje se mogu dovesti u vezu s terorizmom.

Postupajući po naredbi Suda BiH i Tužiteljstva BiH izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi osumnjičena osoba s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Izvršenim pretresom pronađeno je i privremeno oduzeto vatreno oružje bez odgovarajuće dokumentacije i drugi predmeti.

Osoba lišena slobode privedena je u službene prostorije SIPA-e, gdje će se nad njom izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će se, shodno uputama postupajućeg tužitelja, odlučiti o njezinom daljem statusu, priopćila je SIPA.

Mediji se objavili da se radi o Kenanu Krši, koji se u ranijim izvještajima o terorizmu spominje kao osoba koja je nastojala Turske ilegalno ući u Siriju. S druge strane, Kršo je u siječnju ove godine priveden nakon što je izazvao incident u džamiji u na Staroj Breci odjeven u majicu sa simbolima ISIL-a.

Pojedini mediji su tada objavili kako je Kršo ”povratnik sa ratišta iz Sirije, ima podugačak kriminalni dosje i liječeni je narkoman”.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.