Mostar od sljedećeg tjedna domaćin sedmog MOSTIMUN-a

Mostar je ovih dana središte međunarodnih događanja. Naime, za točno sedam dana otvara se sedma po redu Međunarodna studentska konferencija MOSTIMUN 2015.

U razdoblju od 22. do 26. travnja 2015. godine Mostar će biti domaćin za 120 studenata koji dolaze iz više od 20 zemalja iz Europe i svijeta kako bi sudjelovati na sjednicama koje simuliraju rad Ujedinjenih naroda.

Izaslanici će biti podijeljeni u pet vijeća: Vijeće sigurnosti, Vijeće za ljudska prava, G20, Afrička unija i Povijesno vijeće sigurnosti, čiji će rad pratiti predsjedavajući vijeća, kao i glavni tajnik.

Ove godine raspravljat će se o temama kao što su Mir i sigurnost u Somaliji, Islamska revolucija u Iranu, Maloljetnički brak, Jerusalem i zaštita kulturnog naslijeđa, Ravnopravnost spolova i osnaživanje žena u arapskoj regiji, Ekonomske sankcije kao prikladno sredstvo za rješavanje sukoba, i druge aktualne teme.

Otvaranje konferencije je 22. travnja u 13:00 sati u konferencijskoj dvorani u Studentskom hotelu Mostar.

Sjednice će se održavati na Pravnom fakultetu Sveučičišta u Mostaru. Zatvaranje konferencije je u Gradskoj vijećnici Mostar, 26. travnja u 10:00 sati.

Organizacijski tim MOSTIMUN-a čine studenti sa Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru i sa Sveučilišta u Mostaru, koji već sedam godina zajedno rade na ovom projektu.

Ovo je idealna prilika za sve studente da dođu u dodir sa različitim kulturama, nauče o drugima, ali i da nauče nešto novo o sebi. Sudionici konferencije dobit će certifikat potpisan od strane UN-a u Bosni i Hercegovini.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.