Samsung Galaxy Fold košta dvije tisuće eura, a raspao se nakon dva dana korištenja

Galaxy Fold, Samsungov preklopni smartphone, trebao bi na tržištu debitirati sljedećeg tjedna, 26. travnja. Prije službenog lansiranja, recenzenti su dobili zadaću isprobati testne primjerke uređaja i uvjeriti se je li s njima sve u redu. Izdržali su dva dana.

Model koji će zainteresirane kupce koštati 2000 dolara ima veliki 7.3-inčni zaslon i može se bez problema po sredini presavijati na pola. Barem ga je tako dosad predstavljao korejski proizvođač. Testeri su se uvjerili u suprotno.

Jedan od njih, Bloombergov novinar Mark Gurman, podijelio je svoje kratko iskustvo s Foldom na Twitter. Napisao je da se njegov ekran “potpuno raspao i postao neupotrebljiv nakon dva dana”. Još troje recenzenata imalo je problem s preklopnim telefonom, piše PcChip.

Šteta bi, uspostavilo se, nastala nakon skidanja zaštitnog sloja, za koji Samsung upozorava da se ne smije uklanjati s mobitela. Ipak, zaslon Folda pucao je i kod ljudi koji nisu skidali sloj. Drugi su imali problema s ekranima koji trepere, treći sa šarkom na dijelu uređaja koji se preklapa.

Twitteraši su se ubrzo počeli okomljavati na Samsung, koristeći hashtag #FoldGate uz svoje objave.

Micanje zaštitnog sloja ili dodavanje ljepila na glavni zaslon može prouzročiti oštećenja. Osigurat ćemo da se ta informacija jasno prezentira našim kupcima, javio je Samsungov glasnogovornik.

Kako se radi o panelima koji bi se trebali preklapati i savijati do 200 tisuća puta, ekrani Samsung Galaxy Folda su plastični. Uz negativne komentare, zatekao ih je i pad dionica od tri posto. Unatoč svemu tome, Korejci su u srijedu na svom webu objavili da je Fold rasprodan. Mogu li svoje probleme riješiti do sljedećeg petka? Morat će nas u to uvjeriti uskoro.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Najveca glupost koja je ikad napravljena samsung je najvece sranje apple je zakon jest da su malo zakazali sa zadnja 2 modela al ovako nesto im se nikad nije i nece dogoditi

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.