Samo mali podsjetnik na dan u kojem je Joe Šimunić i nakon dva žuta kartona ostao u igri

Upravo je nevjerojatno kako te poneka pogreška obilježi do kraja života bez obzira na sve što je tome prethodilo i ono što će uslijediti. Karijera Grahama Polla ide u prilog tvrdnji.

Bio je jedan od najboljih engleskih nogometnih sudaca, čovjek za velike utakmice na velikoj sceni, no ostat će zapamćen po tom 22. lipnju 2006.

Utakmica između Australije i Hrvatske na Svjetskom prvenstvu dodijeljena je njemu, jedinom engleskom sucu tog Mundijala. Ono što je trebalo biti ponosno predstavljanje svoje zemlje pretvorit će se u lakrdiju i jedan od najkomičnijih trenutaka ikad prenosi Telegram.hr.

Dvije reprezentacije igrale su utakmicu za prolazak skupine, pobjeda Hrvatske značila bi da sa stadiona u Dortmundu izabrana vrsta koju je vodio Zlatko Kranjčar nastavlja hod turnirom i prolazi u fazu osmine finala. Konačnih 2-2 takvo će što onemogućiti, među 16 posljednjih poslati Australiju na noge kasnijem prvaku Italiji, no više od golova i ishoda te utakmice u pamćenju zauvijek ostaje ovaj potez.

Pokušavajući objasniti što je napravio i kako je pogriješio, Poll će kasnije reći da je jedan Šimunićev karton pogreškom dodijelio Craigu Mooreu.

Nije bez smisla uzme li se u obzir da su obojica imala broj 3 na svom dresu i Šimunićevo podrijetlo. Pogreške se događaju, Pollova je ostala upamćena. Sasvim pogrešno s obzirom na karijeru dugu  više od 1500 utakmica, i on po njoj.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.