Rukometni savez BiH neće biti suspendiran: Počinje Premijer liga

Rukometni savez BiH neće biti suspendiran od EHF-a, s obzirom da su se promjene inicirale.

Početkom kolovoza Europska rukometna federacija (EHF) zaprijetila je da ukoliko se situacija u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine hitno ne riješi, EHF će suspendirati savez, a klubovima i reprezentaciji će biti zabranjeno sudjelovanje u svim natjecanjima.

Tijekom proteklog razdoblja, krovna kuća bh. rukometa riješila je goruće probleme te je danas na sastanku čelnih ljudi EHF-a u Barceloni odlučeno da neće biti suspenzije rukometnog saveza.

Potvrđujem da je rukomet u BiH bila tema rasprave na sastanku EHF-ovog Izvršnog Odbora, održanog danas u Barceloni. Izvršni Odbor je primio k znanju formiranje novog saveza u BiH te činjenicu da je ovo tijelo priznato od strane Nacionalnog olimpijskog odbora, kao i da je u procesu registracije. Također je naglašeno da je ovo novo tijelo osiguralo registraciju za nove sezone uključujući i kvalifikacije za EHF EURO 2020. te natjecanje Europskog kupa – naveli su za N1 iz EHF-a.

Kako je navedeno, pitanje supenzije bh. saveza nije uzeto u obzir.

EHF će svakako nastaviti pratiti situaciju u radu novog saveza, navode iz EHF-a.

Novi Rukometni savez registriran je 2017. godine, i od tada nije imao svoj račun. Osnivanjem dva udruženja pod okriljem Saveza trebalo bi da se omogući klubovima daljnja natjecanja, a reprezentaciji sudjelovanje na Europskom prvenstvu.

Danas je održan i ždrijeb prvenstva koje će najvjerojatnije započeti 10. listopada 2018. godine. Prema novom sustavu natjecanja, Izviđač će se priključiti tek u Playoffu, u kojem će se ove sezone naći čak osam momčadi.

U tom sustavu, aktualni prvak BiH bi se priključio kao druga momčad prvenstva nakon čega bi se križali: 1-8, 2-7, 3-6 te 4-5. Igrala bi se dva susreta, a prošla bi momčad s boljom gol razlikom.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.