Rukometaš podigao spomenik Ratku Mladiću

Bivši rukometaš Srbije Vlada Mandić u rodnom Kalinoviku podigao je spomenik Ratku Mladiću.

Mandić nije želio komentirati zašto je odlučio ovo uraditi, ali srpski Alo doznaje da je rukometaš ovo uradio kako bi se odužio generalu Ratku Mladiću, kojeg smatra srpskim herojem.

Spomenik, odnosno zid na kojem se nalazi mural, dimenzija je 3,5 x 2 m, ograđen je, pokriven reflektorima i kamerama i zaštićen neprobojnim staklom kako ga netko ne bi uništio, a projekt su realizirali, kako se navodi, umjetnici iz Trebinja.

Darko Mladić, sin osuđenog ratnog zločinca, za Alo je izjavio kako je Mandićev čin za svaku pohvalu: Svuda u RS-u se vidi da Ratko Mladić ima veliku potporu u narodu, a ovo samo pokazuje da se ne trebamo stidjeti svojih heroja, već vratiti ih za ono što su učinili za ljude u teškim godinama. Prošao sam nekoliko puta pored spomenika i moram reći da je lijep.

Ratni zapovjednik Vojske Republike Srpske (VRS) u Haagu osuđen je na doživotnu kaznu zatvora. Kao što je utvrđeno, Mladić je kriv za brojne ratne zločine, uključujući i genocid u Srebrenici, počinjen na teritoriju Bosne i Hercegovine od 1992. do 1995. godine.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Uvjek je bill budaletina a biceih jos vise.Ovo treba uzeti kanader I krscene code pa sve poskripiti.A bez kanadera nista I on digao spomenik ovom monstrumu

  • Kalinovik ili kako vec? Jesu no odatle dolazili cetalji klat hrvate po hercegovini? Prvo pod kokardama a kad su vidili da sile osovina gube rat onda su fino kokarde zamijenili petokrakama i nastavili siriti srpstvo smicanjem i protjerivanjem hrvata!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.